Ferrari a anuntat numele si data lansarii primului crossover din istoria producatorului auto italian.

Vorbim de un crossover, ci nu de un SUV, dupa cum a tinut sa sublinieze CEO Ferrari, Louis Carey Camilleri: „Acel cuvant nu vreau sa-l aud in aceeasi fraza cu Ferrari”.

Purosangue se va numi primul crossover din istoria brandului italian, care va aparea pe strazi la sfarsitul anului 2022.

Vehiculul va fi primul Ferrai din istorie cu 5 usi, urmand a aduce mai mult cu un coupe. Daca veti crede ca masina va fi la fel de mare ca Lamborghini Urus, nu va fi cazul, insa va concura cu Lambo in ceea ce priveste performanta si pretul.

Ferrari Purosangue (in traducere pursange) va fi construit dupa noua arhitectura Ferrari a motorului frontal, care va vedea motorul montat in fata, dar in spatele rotilor, in timp ce transmisia ambreiajului va fi pozitionata in spate.

Ferrari a dezvaluit numele si data lansarii primului crossover ferrari-purosangue-2

Aceasta configurare va ajuta la o mai buna distributie a greutatii. Platforma va sprijini tractiunea integrala, iar Ferrari se indreapta spre alimentarea autoturismelor cu energie electrica, astfel incat hibrizii sunt in plan.

Dupa cum precizam ceva mai sus, Ferrari Purosangue va fi un crossover cu 5 usi, o mutare cu care Ferrari patrunde pe aceasta piata pentru a incerca sa-si sporeasca profitul.

Sunt singurele detalii cunoscute deocamdata despre Ferrari Purosangue, al carui pret e asteptat sa depaseasca 200.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.