Purosangue. SUV de la Ferrari. Caci doar nu credeati ca speculatiile pe aceasta tema sunt fara fond. Deja exista si estimari privind momentul aparitiei: 2022.

Sigur, pentru ca mai este vreme lunga pana atunci, informatii nu sunt prea multe. Insa schita pe care au prezentat-o colegii de la Motor 1 ne ofera un detaliu important. Modelul ar urma sa aiba la baza noua arhitectura Front Mid Engine a celor de la Ferrari. Ca si cateva solutii stilistice speciale, precum blocurile optice in forma literei C. Sau faptul ca manerele usilor urmeaza sa fie incastrate. Sigur, toate acestea sunt infomatii pe surse, astfel ca ar putea aparea schimbari in timpul dezvoltarii modelului.

Purosangue, cu propulsie hibrida?

Deocamdata nu exista date despre propulsie. Exista insa zvonuri privind faptul ca Purosangue ar urma sa utilizeze un sistem hibrid, cu unul sau doua motoare electrice aditionale. Evident, cu beneficii in ceea ce priveste cuplul si distributia greutatii. Iar transmisia se pare ca urmeaza sa fie una cu dublu ambreiaj.

In ceea ce priveste numele, par sa fie certitudini. Ca si faptul ca modelul Ferrari si-a fixat principalul adversar. Nu este o supriza, nu-i asa?, daca o sa va spunem ca este Lamborghini Urus.

Si mai este o precizare de facut. Ferrari isi propune sa nu se refere la Purosangue ca la un SUV. Intr-o declaratie facuta anul trecut, Carey Camilleri, CEO al Ferrari, a spus: „Nu vreau sa aud cuvantul in aceeasi fraza cu Ferrari”. Sigur, nu este singura companie care are astfel de alegeri. Pe de alta parte insa, iata, numarul constructorilor care stau departe de segment scade intr-un ritm ametitor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.