Inspirat dupa van-ul Type H de acum o jumatate de secol, noul concept camper Type H WildCamp al celor de la Citroen are un aspect vintage, dar beneficiaza de dotari moderne.

Introdus in 1947 si construit pana in 1981, van-ul Type H de la Citroen nu a avut acelasi succes continuu sau boom international precum Volkswagen Transporter, dar cu toate acestea ramane unul dintre cele mai iubite vehicule clasice.

Anul trecut a marcat cea de-a 70-a aniversare a lui Type H, iar pentru a sarbatori contractul italian Caselani Automobili au lansat un kit de conversie inspirat de Type H pentru noile van-uri Jumper/Relay.

Modelul WildCamp Type H debuteaza ca un Jumpy made by Caselani, pictat intr-o nuanta de vopsea ‘beige gazelle”, un tribut adus automobilelor clasice de safari. La interior, insa, modelul beneficiaza de toate optiunile unui camper modern, gratie conversiei Roadcamp R de la Possl.

Cu pachetul Roadcamp R, camperul dispune de o zona de bucatarie, baie, masa de dining si pat, impreuna cu mult spatiu de depozitare. Baia centrala se extinde in hol atunci cand este inchisa cu usa rotunjita, dublandu-se ca un compartiment pentru dormitor/living. Include o toaleta, chiuveta si dus. Bucataria are o soba cu gaz cu doua arzatoare, o chiuveta din otel inoxidabil si un frigider/congelator.

WildCamp este alimentat de un motor diesel BlueHDI de 161 de cai putere si include functii precum hill start assist, ABS si controlul electronic al stabilitatii. Optiunile includ un sistem de control al tractiunii Poclain cu diferential limitat de alunecare si un siststem infotainment de 9 inchi, cu sistem de navigatie.

In timp ce Citroen se refera la WildCamp ca un concept, cei interesati pot cumpara acest pachet. Jumpy L2H2 cu kit-ul Possl Roadcamp R are un pret de pornire de 41.597 de euro, iar body kit-ul Caselani Type H adauga inca 27.132 de euro la pret.

Citroen Type H WildCamp e cel mai cool camper citroen-type-h-wildcamp-2Citroen Type H WildCamp e cel mai cool camper citroen-type-h-wildcamp-3Citroen Type H WildCamp e cel mai cool camper citroen-type-h-wildcamp-4Citroen Type H WildCamp e cel mai cool camper citroen-type-h-wildcamp-5Citroen Type H WildCamp e cel mai cool camper citroen-type-h-wildcamp-7Citroen Type H WildCamp e cel mai cool camper citroen-type-h-wildcamp-8Citroen Type H WildCamp e cel mai cool camper citroen-type-h-wildcamp-9Sursa: New Atlas

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.