Primăria din Budapesta a luat decizia interzicerii circulației mașinilor în capitala Ungariei, în fiecare zi între orele 6:00 – 22:00, pentru a reduce poluarea cu gaze de eșapament. Singurele exceptate sunt mașinile care îndeplinesc normele Euro 5 și Euro 6 de poluare. Măsura va rămâne în vigoare până la anunțarea unor noi măsuri.

Budapesta impune restricții! poluare-300x190Restricțiile nu se aplică pe segmentele drumului expres M0, care tranzitează zona administrativa a Budapestei, pe segmentul de drum dintre limita zonei administrative a Budapestei – Drumul Nagykovacsi – Drumul Szepjuhaszne – Drumul Budakeszi – limita zonei administrative a Budapestei, respectiv limita zonei administrative a Budapestei – Drumul Nagykovacsi – str. Nagyret – Drumul Mariaremete – Drumul Hidegkuti – limita zonei administrative a Budapestei,  precizează Ministerul Afacerilor Externe.

În cazul încălcării acestor reglementări, pentru conducătorul auto se consideră că a săvârșit o contravenție. Poliția verifică respectarea acestor măsuri de restricționare a circulației vehiculelor. În caz de încălcare a prevederilor legale, se poate aplica o amendă de până la 150.000 de forinți (aproximativ 500 de euro), arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here