suspendare permis

Soferii ar putea sa-si aleaga perioada pentru suspendarea permisului. Intervalul aflat la dispozitie este de un an de la data sanctiunii. Asa suna un proiect de lege depus la Senat si care vizeaza modificarea Codului Rutier.

Parlamentarii spun ca masura ii vizeaza cu precadere pe soferii profesionisti. Prevederea i-ar ajuta sa-si pastreze locul de munca. Exista insa si exceptii. Faptele deosebit de grave, de natura penala, savarsite cu vinovatie si care prezinta pericol social. Potrivit Codului Rutier, soferii pot fi sanctionati prin suspendarea permisului pentru o perioada de 30, 60 sau 90 de zile.

Prevederea trebue sa fie aprobata de cele doua Camere, iar apoi proiectul sa fie publicat de Presedinte. Doar dupa parcurgerea acestor pasi si publicarea in Monitorul Oficial ar putea intra in vigoare.

Nu este singurul proiect

Exista si un alt proiect vizand modificarea Codului Rutier. Acela prevede cresterea numarului limita de puncte la care sa fie valabila suspendarea. In present, aceasta este de 15 puncte. Proiectul prevede triplarea numarului inainte ca permisul sa fie suspendat.

Potrivit initiatorilor, propunerea a fost facuta pentru a elimina situatiilor de dubla pedeapsa. In speta, de cele in care soferul primeste atat o amenda ridicata, dar este pedepsit si cu suspendarea permisului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.