Volvo trece la următorul nivel în ceea ce privește rularea autonomă. Compania a înregistrat un patent pentru tehnologia care permite mutarea volanului din partea stângă în partea dreaptă și invers.

Volanul va glisa, pur și simplu, de-a lungul unei șine montate de la un capăt la altul al bordului. Volvo menționează că mașina va fi echipată cu două seturi de pedale, în stânga și dreapta. Setul corespunzător se activează automat pe baza unor senzori care detectează unde este volanul.

Întreaga tehnologie este pusă în practică prin utilizarea unor componente drive-by-wire. O tehnologie care înlocuiește sistemele mecanice convenționale cu sisteme electronice. Ea este gândită pentru mașinile autonome.

Atunci când vehiculul nu are nevoie de intervenție umană, șoferul va muta volanul în partea dreaptă pentru a avea mai mult spațiu și mai mult confort. Dar, nu-i așa, poate fi de folos și pentru mașini produse în țări în care se conduce pe cealaltă parte a drumului. Și te scutește de costurile conversiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.