Nokian Snoowproof P sunt noile anvelope UHP pentru iarna, despre care producatorul scandinav spune ca sunt ideale pentru zona central europeana. Si cum zapada nu si-a spus ultimul cuvant, merita sa ne indreptam atentia asupra lor.
Cu precizarea, desigur, ca acum nu trebuie sa iesiti pe strada decat in situatii care impun o nevoie imperioasa. Daca nu, #stamacasa! Vom avea timp sa ne bucuram de beneficiile lor dupa ce pandemia cu noul Coronavirus COVID-19 a trecut. De altfel, gama urmeaza sa fie disponibila din toamna.
Combinatie sportiva si moderna
Noile anvelope Nokian Snowproof P sunt o combinatie sportiva si moderna de manevrabilitate de inalta performanta si aderenta fiabila. Una perfecta pentru schimbarile bruste ale benzii si drumurile acoperite cu lapovita si ninsoare.
Noul concept Alpine Performance de la Nokian Tyres ofera siguranta pentru condusul zilnic. Si aceasta gratie tractiunii avansate, distantelor de oprire mai scurte si sigurantei imbunatatite.
Ce spun sondajele
Aproape 60% dintre soferii din Europa Centrala considera anvelopele de iarna ca fiind cea mai importanta componenta a automobilului pe timp de iarna. Cifra a fost relevata de un sondaj Nokian Tyres in randul consumatorilor. 70% dintre respondenti considera aderenta si manevrabilitatea anvelopelor in conditii de iarna drept cele mai importante caracteristici. In timp ce siguranta in situatii extreme si aderenta anvelopelor pe zloata au ajuns in top trei.
„Siguranta si condusul echilibrat sunt intotdeauna principiul de baza al filosofiei noastre de dezvoltare. Misiunea noastra este sa garantam calatorii sigure si previzibile, in fiecare zi de iarna. Atunci cand am dezvoltat noul nostru produs de iarna Ultra High Performance, a fost acordata o atentie speciala imbunatatirii aderentei pe drumurile inzapezite si umede.”, este de parere Marko Rantonen, Director de Dezvoltare Nokian Tyres.
O gama ampla de produse
Introducerea unei noi anvelope de iarna UHP este o continuare naturala a extinderii selectiei de anvelope de iarna Nokian Tyres pe piata central-europeana. Nokian Snowproof P este oferita in categoriile de viteza H (210 km/h), V (240 km/h) si W (270 k /h). Ea acopera 55 de produse, cu dimensiuni de la 17 la 21 inch.
Noua anvelopa Nokian Snowproof P va fi disponibila pentru consumatori in toamna anului 2020. Gama versatila de anvelope de iarna Nokian Tyres pentru autoturisme si SUV-uri include si Nokian Snowproof, Nokian WR D4 si Nokian WR SUV 4. Gama extinsa pentru modelele de vehicule moderne acopera aproape 200 de dimensiuni.
Alpine Performance – Senzatia unui sofat precis si aderenta avansata pe timp de iarna 
Schimbarile meteo neasteptate din timpul iernii sunt frecvente in toata Europa. Extremele devin mai tipice, variind de la o iarna blanda pana la caderi bruste de zapada si ploi inghetate. Conditiile rutiere pot deveni inselatoare peste noapte, facand soselele alunecoase si nesigure.
Desi vremea poate fi imprevizibila, anvelopele nu au voie sa fie astfel. Noul concept Alpine Performance utilizat la anvelopa Nokian Snowproof P asigura o combinatie exceptionala de aderenta fiabila pe timp iarna. Conceptul consta intr-un model de rulare optimizat imbinat cu striatii dense, special adaptate, si noul compus Alpine Performance.
Alt model al benzii de rulare
Cea mai mare schimbare fata de modelul anterior Nokian WR A4 poate fi observata in modelul benzii de rulare. Mai precis, trecerea de la modelul asimetric la cel directional si simetric. Care asigura un comportament previzibil si controlat in toate conditiile si imbunatateste siguranta generala a anvelopei.
Noul model de rulare cu caneluri laterale si longitudinale adaptate permite anvelopei sa maximizeze zona de contact. Astfel este imbunatatita aderenta si precizia directiei foarte necesara. Suprafata de contact optimizata asigura o uzura uniforma.
In plus, noua matrice de suport a blocului de rulare ofera o manevrabilitate logica. Anvelopa ofera o senzatie de stabilitate pe sosea si feedback rapid al directiei atat la ​​viteze mari, cat si in conditii de iarna grele.
Testare versatila pentru siguranta extrema
Aderenta imbunatatita pe zapada si zloata a anvelopei Nokian Snowproof P este rezultatul a peste patru ani de dezvoltare. Cercetarile arata ca zloata este unul dintre cele mai periculoase si temute elemente ale iernii. Combinatia de zapada topita, stratul de apa de la suprafata drumului si gheata potentiala sunt periculoase chiar si pentru un sofer expert.
Metoda unica de testare a alunecarii pe zloata disponibila pe pista de testare Nokia a permis dezvoltarea pe termen lung a caracteristicilor pentru conditii de drumuri mocirloase.
Modelele, structurile si compusii de cauciuc ai benzii de rulare demonstreaza experienta finlandeza de ultima generatie. Si, trebuie spus, au necesitat mii de ore de modelare computerizata, comparatii de laborator si teste.
Dezvoltarea a inclus testarea in conditiile arctice ale Laponiei. Realizata la centrul de testare White Hell al Nokian Tyres din Ivalo, Finlanda. In plus, caracteristicile noului produs pentru drum umed si uscat au fost ajustate pe mai multe piste de testare din Europa Centrala.
Colaborare cu Mika Hakkinen
In plus, Nokian Tyres a avut placerea de a continua colaborarea cu campionul mondial de Formula 1, Mika Hakkinen. „Experienta sa in materie de anvelope a fost aplicata pentru prima data la modelul pentru vehicule de pasageri Nokian Powerproof. Aceasta cooperare a continuat in timpul testelor noastre interne pentru Nokian Powerproof SUV si in prezent pentru anvelopele noastre de iarna Nokian Snowproof P”, explica Marko Rantonen.
Hakkinen considera ca Nokian Snowproof P este o combinatie perfecta de performanta ridicata si senzatie de conducere placuta. Mai presus de toate, el apreciaza siguranta si usurinta sofatului de zi cu zi. „Anvelopa functioneaza fiabil pe drumurile alunecoase atat la viteze mari, cat si la viteze mici. Va puteti bucura de o manevrabilitate precisa si usoara, chiar si la extreme. Oricare ar fi conditiile de iarna, Nokian Snowproof P ofera o mare incredere, siguranta si echilibru in timpul sofatului”, spune Hakkinen.
Cele mai importante inovatii 
Conceptul Alpine Performance. O aderenta excelenta pe timp de iarna si manevrabilitate fiabila. Rezistenta scazuta la rulare permite rularea usoara, economisind combustibil si protejand mediul.
Ghearele de zapada: Ghearele de zapada ofera o aderenta de inalta clasa pe zapada moale, in special la franare si accelerare.
Boosterele de franare si accelerare: Modelul ascutit ca lama unui ferastrau al boosterelor imbunatateste aderenta longitudinala necesara pentru franare si accelerare.
Caneluri adaptate pentru rezistenta la acvaplanare si la alunecare in caz de lapovita: indepartarea noroiului si a apei prin depozitarea eficienta a apei si transferul ei rapid departe de anvelopa si de suprafata de conducere. Canelurile polisate accelereaza si eliminarea apei, oferind un plus de siguranta si ajutand soferii pe vreme ploioasa.
Matricea de suport a blocului de rulare ofera o manevrabilitate solida si logica. Anvelopa este stabila si usor de controlat atat la ​​viteze mari, cat si in conditii grele de iarna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.