Nokian Hakkapeliitta apărea în 1936, la doi ani după ce compania lansase „Weather Tyre”, prima anvelopă de iarnă din lume. Una cu o suprafață de rulare foarte profilată, special gândită pentru circulația pe drumuri acoperite de zăpadă.

Acum, după 85 de ani, avem parte de o nouă gamă de anvelope cu crampoane, bazate pe tehnologie de ultimă oră. O gamă care cuprinde modelele Nokian Hakkapeliitta 10, Nokian Hakkapeliitta 10 SUV, Nokian Hakkapeliitta 10 EV și Nokian Nordman 8.

Gamă de 140 de produse pentru Nokian Hakkapeliitta 10

Noua gamă Nokian Hakkapeliitta 10 vine cu este 140 de produse. Acoperind dimensiuni de la 14 la 22 inch, Nokian Hakkapeliitta 10 este oferită în categoria de viteză T (190 km/h). Majoritatea produselor sunt marcate XL pentru cea mai mare capacitate de încărcare posibilă în acea dimensiune.

În cazul modelului Nokian Nordman 8, sunt disponibile versiuni de la 13 la 20 inch. Astfel că oferă alternative pentru mașinile de familie mai mici, precum și pentru vehiculele mai sportive. Bineînțeles, noul model se adresează și SUV-urilor, având dimensiuni între 15 și 19 inch.

Nokian Hakkapeliitta, colecția iarnă 2021 Nokian-Hakkapeliitta-10_1-1024x539

Nokian Hakkapeliitta, un produs conceput special

Nu este de mirare interesul nordicilor pentru această gamă. Într-un sondaj realizat recent de Nokian Tyres, aproape 50% dintre respondenți au numit aderența și manevrabilitatea pneurilor pe gheață drept cele mai valoroase caracteristici. Or acestea sunt și atuurile lui Nokian Hakkapeliitta. O gamă de produse special concepute pentru condițiile de iarnă solicitante.

Aderența superioară în condiții de iarnă este rezultatul soluției moderne de cramponare a Nokian Tyres. Una rezultată în urma unei serii complexe de cercetări și testări riguroase. Tehnologia unică Double Stud oferă siguranță maximă pe gheață și zăpadă. Și aceasta pentru că există dou tipuri de crampoane. Cele centrale, care îmbunătățesc accelerația și aderența la frânare. Dar și cele de pe zonele ”umerilor”, care maximizează aderența în timpul virării și schimbării benzii.

Rețetă specială

Toate crampoanele anvelopelor Nokian Hakkapeliitta sunt așezate și poziționate utilizând tehnologia de vârf a șireturilor. Noile crampoane, în formă de stea, au fost rotite cu 180 de grade pe ambii umeri ai anvelopei. O mișcare menită să îmbunătățească aderența laterală și proprietățile de manipulare, în special pe gheață.

Anvelopele Hakkapeliitta beneficiază de un număr sporit de crampoane. Plasarea lor este adaptată în funcție de dimensiune. Spre exemplu, la dimensiunea cea mai populară, 205/55 R16, creșterea este de 16% comparativ cu modelul anterior.

Elemente de reținut:

  • Marginile crampoanelor sunt întotdeauna într-o poziție optimă atunci când lovesc suprafața. Această optimizare mărește limita de aderență. Fapt care permite șoferului mai mult timp de reacție înainte de pierderea aderenței.
  • Tehnologia Eco Stud 10 combină o grosime suplimentară a stratului de bază și o pernă specială din cauciuc cu un crampon, cu o tehnologie de amortizare a aerului. Spațiul de aer din mijlocul flanșei inferioare înmoaie impactul și reduce uzura drumului. Datorită conceptului Eco Stud 10, a fost îmbunătățita aderența pe gheață și a fost redus considerabil zgomotul anvelopelor.
  • Nokian Tyres a extins durata de viață a Nokian Hakkapeliitta 10 prin îmbunătățirea reținerii știfturilor anvelopei.
  • În comparație cu modelul anterior, accelerația pe gheață a fost îmbunătățită cu 8% la noul model.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.