XCeed Design Story este un scurt videoclip care ne prezinta geneza noului crossover urban al Kia Motors.

Povestea completa a evolutiei acestuia urmeaza sa fie subiectul unui proiect special. O brosura in editie limitata care va dezvalui cum s-au nascut modelele XCeed si ProCeed. Ceele care au completat familia Ceed, alaturi de hatchback-ul in cinci usi si modelul Sportswagon.

O idee aparuta pe parcurs

Gregory Guillaume, Vice Presedinte de Design al Kia Motors Europe, a supervizat designul noii familii Ceed. Un proces in care a fost luata in considerare o intreaga gama de optiuni pentru inlocuirea modelului hatchback anterior in trei usi, pro_cee’d. „In timpul proiectarii viitorului ProCeed, am realizat ca ar putea exista al patrulea tip de caroserie. Astfel a aparut Kia XCeed”, spune Guillaume. „Frumusetea proiectului a constat in faptul ca, initial, nu ne-am gandit sa dezvoltam un crossover.”

Cu un design stilat, expresiv si modern, noul Kia XCeed reprezinta o alternativa sportiva pentru SUV-urile traditionale. Are un aspect mai atletic decat rivalii sai de dimensiuni mai mari. In plus, ofera ceva diferit fata de celelalte modele ale gamei Ceed. Singurele elemente ale caroseriei imprumutate de la fratele sau hatchback in cinci usi sunt usile din fata.

Laurent Boulay, Manager General pentru Design Exterior al Kia Motors Europe, explica: „Odata cu noua familie Ceed, am reusit sa cream patru automobile diferite. Fiecare acopera un anumit tip de nevoi. Niciunul dintre ele nu se aseamana, iar Kia XCeed are o postura total diferita fata de fratii sai.”

In schimb, silueta coborata a plafonului si unghiul haionului, de tip fastback, imprima un aspect asemanator unui coupé. Ampatamentul ramane la fel ca al celorlalte modele ale gamei Ceed (2.650 mm). In schimb, consolele frontala si posterioara sunt extinse fata de modelul hatchback in cinci usi. Un spor de 25 mm in fata (la 905 mm) si 60 mm in spate (la 840 mm).

XCeed Design Story, geneza noului crossover urban KIA kia_xceed_1920x1080-1024x576
Caracter robust, plin de stil

Un haion proiectat in unghi ascutit si o punte spate mai inalta cu 60 mm decat a hatchback-ului contribuie la amplificarea aspectului estetic al crossover-ului. Garda la sol mai mare si caroseria inaltata accentueaza aspectul robust. Unul care atrage cumparatorii celorlalte modele SUV din portofoliul Kia. Garda la sol a modelului XCeed este de 172 mm cand ruleaza pe jantele de 16 inch. Ea creste la 184 mm cand ruleaza pe jantele de 18 inch. Ceea ce inseamna un spor cu pana la 42 mm fata de hatchback-ul Ceed.

Boulay adauga: „Are o pozitie de rulare ridicata, dar nu este un SUV. Este un automobil cu o pozitie mai inalta a scaunelor, dar este mai mult orientat catre un coupé. Este o solutie pentru cei care nu doresc un SUV mai mare si mai impunator, mai ales in oras.”

De altfel, aceeasi atitudine a contribuit la dezvoltarea interiorului modelului XCeed. Dispunand de aceeasi arhitectura moderna a habitaclului ca si fratii sai Ceed si ProCeed, noul model pastreaza consola centrala orientata catre sofer. In plus Kia XCeed ofera soferilor o pozitie de condus mai sportiva ce permite o mai buna vizibilitate a drumului „Cred ca soferii se vor bucura de noul Kia XCeed”, adauga Ralph Kluge, Seful departamentului de Design Interior. „Ofera soferilor un caracter sportiv, combinat cu pozitia de condus inaltata a unui crossover. Astfel, acestia se pot bucura de tot ce este mai bun din ambele lumi.”

Tehnologie pentru noul mileniu

Un sistem de infotainment cu ecran touchscreen de mari dimensiuni, ”plutitor”, se afla in centru plansei de bord. Partea ingusta a panoului de comenzi ofera un set de butoane cu contact tactil pentru controlul volumului audio, incalzire si ventilatie. Acestea au fost proiectate pentru a le permite soferilor sa faca schimbari rapide, fara a ridica privirea de la drum mai mult decat este necesar.

Pentru noul Kia XCeed, compania a introdus primul sau panou de bord complet digital. Unul cu un display de inalta rezolutie de 12.3 inch, care ofera o claritate mult mai buna a informatiilor oferite soferilor. O alta functionalitate oferita in premiera in gama Ceed, este noul sistem de infotainment cu touchscreen de 10.25 inch. Acesta include sistemul de navigatie si UVO Connect. „Panoul de bord digital si ecranul central mare al modelului XCeed aduc gama Ceed in lumea moderna”, adauga Kluge. „Impreuna, aceste functionalitati permit o prezentare mai reala si vibranta a informatiilor pentru sofer si pasageri. Fapt care completeaza caracterul tanar, orientat catre sofer al automobilului.”

Un caracter „plin de culoare”

Culorile exteriorului joaca un rol important in evidentierea a tot ce este mai bun in designul modelului. Ca si fratii sai, noul sosit va fi disponibil cu pana la 12 culori exterioare diferite. Insa noua nuanta vibranta Quantum Yellow este disponibila exclusiv pentru noul crossover.

Barbara Scheffler, Director de Design pentru Culori si Echipare al Kia Motors Europe, spune: „Pentru mine, este important sa oferim ceea ce alti producatori nu indraznesc sa ofere. In timp ce alte marci sunt vazute ca fiind mai conservatoare, ”puterea de a surprinde” Kia deschide calea posibilitatilor pentru noi, cu culori proaspete, inedite. Nuanta Quantum Yellow este alegerea perfecta.”

„Poate fi culoarea ideala pentru un familist tanar, care isi doreste un automobil cu aspect sportiv, sau pentru o doamna de succes, independenta, care vrea sa iasa in evidenta si sa fie remarcata.”

De asemenea, unic pentru modelul XCeed este noul pachet de culoare pentru interior, cu tapiterie neagra in contrast cu cusaturile de culoare galbena ale scaunelor si usilor si cu un mix de elemente de culoare negru lucios si galben metalic prezente in tot habitaclul. „Nu este un lucru care sa aiba legatura cu varsta”, adauga Scheffler. „Este pentru clientii care au inca inima tanara, indiferent de varsta si pozitia lor sociala.”

Proiectat, dezvoltat si produs in Europa, noul Kia XCeed va fi comercializat in Europa incepand din al treilea trimestru al anului 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.