Kia EV 6 este primul automobil electric dedicat al mărcii și urmează să fie dezvoltat pe prima platformă EV a acesteia, E-GMP. ”Opposites United” – Unirea Opuselor – este filosofia aleasă pentru acest model.

O filosofie caracterizată de cinci piloni:  îndrăzneala de a fi naturali, bucurie în lucrurile simple, puterea de a progresa, tehnologie pentru viață și serenitate în tensiune. Iar ea urmează să fie preluată de automobilele viitoare ale mărcii.

Opposites United, inspirație din contrastele din natură și umanitate

Constructorul sud-coreean a dezvăluit primele imagini complete ale exteriorului și interiorului modelului Kia EV6 înainte de premiera sa mondială. Ca și, așa cum aminteam, noua filosofie de design a mărcii, „Opposites United”. Una care se inspiră din contrastele regăsite în natură și umanitate.

În centrul filosofiei designului se află o nouă identitate vizuală. Care evocă forțe pozitive și energie naturală. Și o face prin combinații contrastante de elemente stilistice ascuțite și forme sculpturale.

Kia EV 6, filosofia de design a primului EV Kia-EV-6-exterior-2-1024x683

Având un design distinct, în stil crossover, și bazat pe noua platformă modulară a mărcii (E-GMP), Kia EV 6 este primul automobil 100% electric (BEV) dedicat al mărcii. Și este influențat de noua filosofie de design, întruchipând concentrarea mărcii Kia pe electrificare.

„EV6, ca prim model EV Kia dedicat, este o prezentare a designului progresist, concentrat în jurul omului, și a puterii electrificate. Credem cu tărie că EV6 este un model convingător și relevant pentru noua piață EV ”. Declarația îi aparține lui Karim Habib, Senior Vice President and Head of Global Design Center. „Cu EV6 ne-am propus să creăm un design distinct, de impact. Și o facem utilizând o combinație de caracteristici sofisticate și de înaltă tehnologie cu volume pure și ample. Oferind în același timp un spațiu unic ca model EV futurist.”

Puncte cheie pentru Opposites United

Filosofia de design „Opposites United” care debutează cu modelul Kia EV 6 se bazează pe cinci piloni de design importanți. Este vorba despre:

  • Bold for Nature
  • Joy for Reason
  • Power to Progress
  • Technology for Life
  • Tension for Serenity

„Bold for Nature”

Se bazează pe interacțiunea cu natura, regăsită în detaliile, formele și proporțiile atât din lumea naturală, cât și în cea umană. Acest pilon de design creează structuri și finisaje organice, dar tehnice, pentru interiorul vehiculului. Tușele exterioare sunt caracterizate de o combinație de linii clare și simple cu suprafețe îndrăznețe, în continuă schimbare.

„Joy for Reason”

Se concentrează pe senzația și ambianța oferită de viitoarele automobile Kia. Ele vor îmbina emoționalul cu raționalul. Și vor genera automobile care influențează starea de spirit a pasagerilor, prin relaxare și inspirație. De asemenea, va influența adoptarea de noi materiale organice și culori mai îndrăznețe, exprimând un sentiment de tinerețe și un caracter ludic.

„Power to Progress”

Pornește de la punctele forte de design actuale ale mărcii. Folosind și dezvoltând abilitățile și expertiza acumulate de-a lungul ultimei ere de transformare bazată pe design a mărcii Kia designul și structurile viitoarelor produse ale mărcii vor continua să evolueze. Designul viitor se va baza pe experiență și creativitate pentru a inventa și inova.

„Technology for Life”

Îmbrățișează noile tehnologii și inovații pentru a încuraja interacțiuni pozitive între oameni și mașini. Viitoarele automobile ale mărcii vor adopta o experiență de utilizare „in-car” de nouă generație (UX). Și o vor face prin design, inovație și progres în domeniile lumină ambientală, senzorial și conectivitate. Pentru a ajuta clienții să interacționeze cu mașinile lor.

„Tension for Serenity”

Evocă tensiunea dintre forțele opuse și contrastele creative. Și recunoaște echilibrul de design care vine de la două forțe opuse. Oferă concepte de design frapante care utilizează detalii clare, extrem de tehnice pentru a crea o tensiune a suprafeței. Și realizează o viziune armonizată de design, orientată spre viitor.

Kia EV 6, filosofia de design a primului EV Kia-EV-6-exterior-3-1024x683

Design exterior: un EV orientat către viitor, caracterizat de detalii high-tech

Designul exterior al modelului Kia EV 6 este o reprezentare puternică a sintagmei „Puterea de a progresa”. O evoluție a punctelor forte de design ale mărcii, EV6 este un punct culminant al abilităților și expertizei acumulate de-a lungul transformării designului Kia. Și explorează viitorul și dincolo de acesta.

În partea frontală, luminile de zi caracteristice ale lui Kia EV 6 afișează un aspect elegant și modern. Acestea fac parte din conceptul „Digital Tiger Face” al mașinii. O evoluție de design care evocă spiritul grilei de tip „Tiger Nose” pentru epoca electrificată.

Kia EV 6, filosofia de design a primului EV Kia-EV-6-exterior-4-1024x683

Designul blocurilor optice include, de asemenea, un model de lumină dinamică „secvențială”. Sub aceasta, gurile de admisie a aerului lărgesc vizual partea din față a mașinii, accentuând imaginea sa high-tech. Ca parte a optimizării fluxului de aer din față, aerul este dirijat prin și pe sub podeaua plană a mașinii pentru optimizarea aerodinamicii.

Profil de crossover

Profilul lateral al lui Kia EV 6 afișează o estetică de design inspirată tip crossover, modernă, elegantă și aerodinamică. Acesta contrastează cu liniile ascuțite și detaliile high-tech. Pentru a crea un sentiment de tensiune în design.

Un parbriz care coboară spre partea din spate oferă dinamism și intenție. În timp ce aripile spate îndrăznețe adaugă volum. O linie ce accentuează caracterul rulează de-a lungul părții inferioare a ușilor. Curbându-se în sus spre arcurile roților din spate, alungind vizual profilul mașinii.

Proiectată pentru a obține performanțe aerodinamice maxime, partea posterioară afișează un stâlp C spate înclinat. Acesta are o inserție de culoare negru lucios integrată, care lărgește vizual geamul din spate. Deasupra lui, pe plafon, se află un eleron proeminent. Care dirijează aerul în jos către un eleron inferior ridicat, aflat deasupra blocului unic de lumini din spatele mașinii.

EV6 este rezultatul colaborării dintre toate cele trei studiouri de design din rețeaua globală Kia din Namyang (Coreea de Sud), Frankfurt (Germania), și Irvine (California, SUA).

Design interior: un interior modern și spațios pentru era automobilelor electrice

Un produs distinct al erei EV, designul interior beneficiază de spațiul amplu. Acesta este făcut posibil de platforma dedicată E-GMP dezvoltată de Kia. Una care oferă un volum sporit în comparație cu modelele EV Kia anterioare, bazate pe arhitectura unor modele convenționale existente.

Designul interior al modelului Kia EV 6 beneficiază de o utilizare inovatoare a spațiului. Și oferă o experiență spațială și de condus unică. Unul dintre cele mai frapante elemente ale noului interior este un ecran cursiv, curbat. Acesta oferă un sistem audio vizual și de navigație (AVN) de înaltă definiție.

Kia EV 6, filosofia de design a primului EV Kia-EV-6-interior-1-1024x683

Limbajul formelor simple ale ecranului larg curbat și ale panoului de bord îngust oferă habitaclului o senzație de deschidere. Extinzându-se de la volan până în centrul mașinii, ecranul afișează un grup de instrumente în fața șoferului. Ca și sistemul de infotainment și navigație deasupra consolei centrale. Lățimea ecranului creează o experiență captivantă pentru șofer. În timp ce un număr minim de butoane fizice oferă o experiență de condus simplă, liberă și liniștitoare.

Sub ecranul AVN al lui Kia EV 6 se află „butoane” haptice. Acestea care controlează setările sistemului de ventilație (HVAC – încălzire, ventilație și aer condiționat). Sub acest panou tabloul de bord se înclină spre partea din față a mașinii. Și oferă un sentiment de spațiu și deschidere pentru pasagerii locurilor din față.

Kia EV 6, filosofia de design a primului EV Kia-EV-6-interior-2-1024x683

Scaunele sunt subțiri, ușoare și cu un stil contemporan. Sunt îmbrăcate în țesături moderne, interesante din punct de vedere vizual și robuste, create cu materiale plastice reciclate, care amplifică sentimentul de spațiu deschis în habitaclu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here