WRC 2019- Tanak Suedia

WRC 2019 a programat etapa a doua, Raliul Suediei. Victoria i-a revenit lui Ott Tanak, care a devenit noul lider al campionatului.

Pilotul din Estonia a avut un singur rival de-a lungul competitiei. Este vorba despre Teemu Suninen, cel care a reusit sa devina lider la finele zilei de vineri. Diferenta dintre cei doi era insa de numai doua secunde.

Prima proba a zilei de sambata i-a prilejuit lui Ott sa treaca la conducere. Pe proba imediat urmatoare, Suninen a iesit in decor si a ramas blocat in zapada. Tanak s-a distantat la peste jumatate de minut avans, iar apoi a crescut ecartul la 48,8 secunde inaintea Power Stage.

Sprint de poveste pe Power Stage

Cu victoria in buzunar, Tanak putea sa se relaxeze. Nu a facut-o insa. Si, in pofida duelului la limita intre pilotii care-l urmau, a fost din nou imbatabil. Si-a adjudecat proba cu 3,5 secunde in fata lui Neuville, si a plecat cu punctaj maxim din Suedia.

Patru concurenti s-au luptat pentru celelalte doua locuri de pe podium, ei incheind raliul intr-un interval de doar 14.5 secunde. Esapekka Lappi s-a clasat al doilea si a obtinut primul podium pentru Citroen. Thierry Neuville a urcat pe ultima treapta a podiumului, terminand cu 3 secunde in urma lui Lappi si cu un avans de 8.7 secunde in fata colegului de la Hyundai, Andreas Mikkelsen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.