Volkswagen pregateste SUV-ul compact T-Cross pentru a se bate cu Dacia/Renault Duster, FOrd EcoSport, Jeep Renegade sau Hyundai Creta.

Lansarea oficiala e inca departe, dar in presa au aparut deja primele imagini cu designul exterior al viitorului SUV.

T-Cross este programat pentru debutul oficial la sfarsitul acestui an la nivel global si este asteptat sa atinga pietele europene, cel mai probabil, la inceputul anului viitor.

Bazat in mare parte pe conceptul T-Cross Breeze, noul Volkswagen T-Cross are parte de un design similar cu T-Roc, dar va beneficia de o grila mai mare, faruri de ceata patrate, jante de aliaj si o linie de acoperis retrasa.

Volkswagen va lansa un rival pentru Dacia Duster breeze

Masina arata evident ca una compacta si ar putea masura in jur de 4,2 metri. La nivel international, T-Cross va fi dezvoltat pe platforma MQB AO , pe care a fost construita si noua generatie a modelului Polo.

La interior, e de asteptata ca Volkswagen T-Cross sa imprumute multe componente de la modele disponibile in prezent pe piata, printre care o consola centrala care va incorpora sistemul infotainment MirrorLink, compatibil cu Apple CarPlay si Android Auto, impreuna cu multe alte optiuni interesante.

SUV-ul compact va avea 5 locuri, dar va fi mult mai ieftin decat Tiguan in gama de modele a lui Volkswagen.

Optiunile in ceea ce priveste motorizarile vor include atat versiuni pe benzina, cat si diesel, în timp ce nu este exclusa posibilitatea unei variante hibride.

Volkswagen T-Cross este un produs important pentru constructorul auto din Germania si se ia chiar in calcul lansarea acestuia in India. Cu toate acestea, informatiile din acest moment sugereaza ca VW ar putea dezvolta T-Cross in India pe o platforma mai accesibila pentru a mentine costurile scazute, iar preturile competitive.

T-Cross face parte din ambitiosul plan al Volkswagen de a lansa nu mai putin de 19 SUV-uri la nivel global pana in 2020.

Sursa foto: Facebook/Ferd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.