Imagine by KIA

Imagine by Kia este primul automobil 100% electric cu patru usi al companiei. Spre deosebire de premiatul crossover electric e-Niro, care se bazeaza pe arhitectura existenta de tip hibrid a modelului Niro, concept-car-ul ‘Imagine by Kia’ este sustinut de un acumulator cu incarcare prin inductie, amplasat jos, care pune in miscare un tren de rulare compact.

„Designul auto este despre cucerirea inimii, pentru a o face sa bata din ce in ce mai repede. Noi credem ca nu exista absolut niciun motiv pentru care ar trebui sa se schimbe acest lucru doar pentru ca masina este electrica”. Declaratia ii apartine lui Gregory Guillaume, Vice Presedinte de Design al Kia Motors Europe. „De aceea, conceptul nostru 100% electric este proiectat nu numai pentru a va creste pulsul. Ne-am dorit sa semnalam abordarea noastra emotionala asupra electrificarii”, a continuat el.

Atipic din punct de vedere conceptual

Salonul Auto de la Geneva 2019: Imagine by KIA Imagine-by-KIA_4-1024x576Imagine by KIA a fost conceput intentionat pentru a nu se incadra in categoriile de automobile predefinite ale industriei auto. Modelul coaguleaza in mod coerent elementele unui automobil sportiv musculos, ale unui automobil de familie elegant si atletic si ale unui crossover versatil si spatios.

„Este un automobil mare din segmentul C – un segment incredibil de popular in Europa – dar care inglobeaza valorile brandului Kia”, explica Guillaume. „Sugereaza ceva familiar, dar este ceva cu totul nou. Ma gandesc la el ca la o categorie ”booster” si un ”disruptor” – este familiar si inteles, dar in acelasi timp, progresiv si nou.”

Guillaume si echipa sa de design si-au concentrat, de asemenea, o mare atentie asupra aerdinamicii automobilului. Astfel, ei s-au asigurat ca acesta se deplaseaza cat mai usor pentru a reduce turbulentele si a extinde autonomia.

Un interior sclipitor

Structura sistemului de propulsie permite o arhitectura a sasiului care este cu adevarat diferita de cea a unui automobil ce foloseste propulsor cu combustie interna. Este o structura pe care Guillaume si echipa sa au exploatat-o din plin. Au maximizat spatiul cabinei, croind un interior spatios si aerisit – dar si unul plin de buna dispozitie.

Salonul Auto de la Geneva 2019: Imagine by KIA Imagine-by-KIA_7-1024x576Conceptul dispune in interior de 21 de display-uri individuale cu rezolutie foarte mare. Modul lor de amplasare este sincronizat sub forma unei curbe de-a lungul partii superioare a plansei de bord.

Ele pot forma o trasatura sculpturala remarcabila, care se coordoneaza perfect cu motivele de design exterior. In egala masura, sunt de asemenea extrem de functionale. Din punctul de vedere al soferului, acestea creaza un singur display, unificat.

Atmosfera aerisita a cabinei este imbunatatita si de consola centrala plutitoare. Aceasta, ca o aripa, pluteste independent deasupra podelei joase si plane. Usile – cu deschidere inversa in spate, pentru un acces mai facil – sunt impletite intr-o tesatura metalica si din piele. Ele impart vizual cabina in doua niveluri distincte, superior si inferior.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.