Porcisteanu Winter Rally

Record de participare la Winter Rally Covasna. Competitia ajunsa la a 12-a editie are deja pe lista de inscrieri 52 de echipaje.

Intrecerea se va disputa in perioada 1-3 februarie in zona Covasna-Comandau. In momentul de fata aceasta competitie pe zapada este una de „incalzire”, dar este monitorizata pentru a deveni etapa in campionatul intern. din 2020.

Trei campioni nationali absoluti si-au anuntat deja prezenta la intreceri. Este vorba despre Constantin Aur (Skoda Fabia R5), Dan Girtofan (Skoda Fabia R5) si Valentin Porcișteanu (Mitsubishi Lancer Evo IX). Ultimul se va afla in postura de forlighter. Totodata, Raul Badiu (Renault Clio R3T) se va incalzi aici pentru etapa din WRC, Raliul Suediei, care va avea loc doua saptamani mai tarziu.

La record participa si strainii

Pe lista de inscrieri figureaza 30 de echipaje din Romania, dar si 19 din Ungaria si 3 din Bulgaria. Intre ei si doi fosti castigatori la editiile precedente. Astfel, Antal Kovacs vine in Covasna la bordul aceluiași Ford Fiesta R5 cu care s-a impus in 2018. Totodata, Gergo Szabo, castigatorul din 2012 și 2013, va fi prezent pentru a 6 oara la competitie cu un Mitsubishi Evo IX.

Alti doi piloti din tara vecina, Zoltan Csik și Roland Javorka, vor concura pe doua modele WRC. Primul va evolua cu un Subaru Impreza WRC S8, celalalt cu un Mitsubishi Lancer WRC.

Evenimentul va debuta vineri, 1 februarie, cu shakedownul, urmat de superspeciala din centrul orașului Covasna. Ulterior, se vor desfașura un total de 7 probe speciale, ultima, duminica, la Halom.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.