Rabla Plus și Rabla Clasic beneficiază de o sesiune extinsă de depunere a dosarelor. Iar Rabla Plus vine și cu o noutate, potrivit anunțului făcut de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Astfel, sesiunile de depunere a dosarelor pentru persoanele juridice au fost prelungite până pe 20 noiembrie 2020. Ceea ce înseamnă că portofoliul de mașini aflate la dispoziția potențialilor clienți primește un update.

Tot cu această ocazie, autoritățile au aprobat suplimentarea bugetului pentru Rabla Plus cu încă 60 de milioane de lei. Bugetul total de 145 de milioane de lei pentru ediția 2020 fusese deja epuizat. Cei 60 de milioane de lei cât reprezintă suplimentarea sunt suficienți pentru achiziționarea a 1.333 de mașini electrice. Sau 3.000 de mașini plug-in hybrid.

Și mașinile demo și de drive-test sunt eligibile în Rabla Plus

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) precizează că în cadrul Programului „Rabla Plus” a fost inclusă și o noutate. Sunt eligibile și autovehiculelor înmatriculate pentru prima dată cu cel mult șase luni în urmă și nu depășesc 6.000 de km. În această categorie intră inclusiv autovehicule care au fost utilizate pentru activități de drive-test sau demo.

În plus, vor fi eligibile în program acele autovehicule care, conform legislațiilor naționale din cadrul Uniunii Europene (UE), au fost înmatriculate tehnic în vederea exportului către România.

”În direcția îndeplinirii obiectivelor europene și naționale privind mobilitatea urbană sustenabilă, susținem finanțarea achiziționării de autovehicule electrice și electrice hibride prin intermediul Programului Rabla Plus. În același timp, finanțăm în proporție de 90% din cheltuielile eligibile proiectele depuse de municipiile reședință de județ. Cheltuieli în vederea extinderii reţelei de staţii de încărcare, atât de necesară în contextul intensificării utilizării autovehiculelor electrice la noi în țară. Aceste programe au efecte importante în ceea ce privește protecția mediului, reducerea consumului de combustibili convenționali, precum și de diminuare a poluării cauzate de traficul rutier”, a declarat președintele AFM, Dan Cătălin Vatamanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.