Jeep Grand Cherokee Trachavk contra Suzuki GSR-1300R Hayabusa

Jeep Grand Cherokee Trackhawk bate Suzuki GSX-1300R Hayabusa. Intr-o cursa drag. A fost posibil, dupa cum o sa vedeti in imagini. Pana atunci, iata detaliile duelului.

Jeep Grand Cherokee Trackhawk, cea mai potenta versiune din istorie

Este limpede, cunoscute fiind calitatile modelului Hayabusa, motocicleta era marele favorit al confruntarii. Mai cu seama ca Jeep Grand Cherookee Trackhawk era in varianta de serie. Cu un 6.2 V8 de 707 CP si un cuplu de 875 Nm. Sigur, este cea mai potenta versiune din istorie, capabila sa atinga 100 km/h in 3,7 secunde. Iar pentru ca vorbim despre o cursa drag, sa spunem ca parcurge un sfert de mila (404 metri) in 11,6 secunde. Performanta pe care aproape ca a reusit-o si in aceasta cursa.

Suzuki GSX-1300R Hayabusa din prima generatie

Hayabusa pare sa fie modelul din prima generatie, care s-a comercializat intre 1999 si 2007. Versiunea de serie este propulsata de un 1.3 cu patru cilindri care produce 173 CP. Pe de alta parte, pe motocicleta observam stickere care ne sugereaza ca a primit componente aftermarket de la Summit Racing si Jeg’s. Iar evacuarile poarta cunoscuta emblema a celor de la Yoshimura. Ceea ce inseamna ca modelul din cursa era mai potent.

Cursa

Intrecerea ne-a oferit o surpriza. Jeep Grand Cherokee Trackhawk a plecat ca din pusca. Motocicleta mult mai lent si nu a mai fost capabila sa refaca handicapul. SUV-ul a atins viteza maxima de 289 km/h, in timp ce motocicleta n-a reusit decat 196 km/h.

Ce s-a intamplat? Colegii de la Motor1.com au apelat la partenerii de la RideApart pentru o explicatie. Iar acestia au mers pe ideea ca pilotul din sa a gresit, a cuplat accidental treapta a treia, lucru care ar explica prestatia sub asteptari.

Asadar, verdictul neasteptat are o posibila explicatie. Infrangerea insa ramane, iar duelul, evident, starneste tocmai din acest motiv un interes foarte mare in spatiul virtual.

Sursa: Wheels via YouTube

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.