Honda Civic este una dintre cele mai de succes masini mici din toate timpurile. Acesta si-a pastrat titlul de cel mai bine vandut automobil din S.U.A. in 2017, cu mai mult de 377.000 de exemple vandute.

Dar Honda Civic este mai mult decat un succes de vanzari – modelul are o istorie care dateaza de aproape 50 de ani – in total zece generatii. Intr-un efort de a scoate in evidenta evolutia istorica a masinii, BudgetDirect a realizat niste ilustratii uimitoare ale tuturor celor zece generatii. Haideti sa aruncam o privire.

honda-civic-history Din 1972 pana in prezent, haideti sa aruncam o privire la istoria Honda Civic.Prima generatie: 1972-1979
Prima generatie Honda Civic a fost cel care a inceput totul. A inceput succesul Honda in Statele Unite si a venit in doua forme: un hatchback cu trei usi si un sedan. Niste roti mici roti de 12 inchi, anvelope radiale, aer conditionat, o transmisie automata cu doua trepte si un stergator spate, au fost singurele optiuni si au inceput cu un pret de doar 1.415 de dolari cand au fost noi.

honda-civic-history-1 Din 1972 pana in prezent, haideti sa aruncam o privire la istoria Honda Civic.A doua generatie: 1979-1983
Cel de-a doua generatie Civic a avut un succes mai mare decat primul. Ampatamentul sau a fost putin mai lung cu doua centimetri, iar ambele optiuni ale motorului – un motor de 1,3 si 1,5 litri – utilizeaza acum designul CVCC (sau combustia controlata combinata) care a fost introdus in actualizarea din 1975. Acest nou model Civic a fost oferit si in mai multe forme, fie ca un hatchback cu trei usi, un sedan cu patru usi, un hatchback cu cinci usi sau un break cu cinci usi.

honda-civic-history-2 Din 1972 pana in prezent, haideti sa aruncam o privire la istoria Honda Civic.

A treia generatie: 1983-1987
La mijlocul anilor ’80, Honda Civic s-a transformat din nisa in mainstream. Modelele hatchback si break cu cinci usi s-au imbinat intr-un singur „wagovan” cu patru usi, iar ampatamentul a crescut cu cinci centimetri fata de generatia anterioara. Acum in standard era echipata cu un motor cu patru cilindri de 1,5 litri, cu exceptia celei cu trei usi, care inca mai folosea acelasi motor vechi de la modelul de generatie a doua. Cel de-al treilea model a fost de asemenea primul care a oferit o echipare Si.

honda-civic-history-3 Din 1972 pana in prezent, haideti sa aruncam o privire la istoria Honda Civic.A patra generatie: 1987-1991
In 1987, Honda a redesenat complet Civicul. Inca mai aveau unele caracteristici de „cutie” ale generatiilor anterioare, dar acum a venit in patru feluri diferite, inclusiv modelele CRX, HF, DX si Si. Motorul Civic de generatia a patra dispune acum de injectie electronica de combustibil.

honda-civic-history-4 Din 1972 pana in prezent, haideti sa aruncam o privire la istoria Honda Civic.A cincea generatie: 1992-1995
Cel de-a 5-a generatie Civic, care a fost prezenta pe piata intre 1992-1995, a fost cea mai dramatica actualizare a generatiei. Ea a renuntat la cea mai mare parte a stilului sau patratos, in locul unui aspect mai rotunjit. Acest nou Civic era acum mult mai mare decat majoritatea predecesorilor sai si avea un consum combinat de 5.1l/100km. Cea de-a 5-a generatie Civic a cimentat si locul acesteia ca o legenda de lumea tuning-ului.

honda-civic-history-5 Din 1972 pana in prezent, haideti sa aruncam o privire la istoria Honda Civic.A sasea generatie: 1996-2000
Cel de-al 6-a generatie Civic a fost mai putin reproiectat decat omologii sai. Acelasi design aerodinamic elegant al modelului de generatie a 5-a a fost transmis, dar acum cu noi faruri si stopuri, cat si noi echipari.

honda-civic-history-6 Din 1972 pana in prezent, haideti sa aruncam o privire la istoria Honda Civic.A saptea generatie: 2001-2005
Cea de-a 7-a model Civic si-a facut debutul in septembrie 2000. Noul model a fost de fapt de acelasi dimensiuni ca modelul anterior, dar acum cabina era mai spatioasa, trecand Civic-ul la segmentul compact.

honda-civic-history-7 Din 1972 pana in prezent, haideti sa aruncam o privire la istoria Honda Civic.A 8-a generatie: 2006-2011
La doar cinci ani de la introducerea modelului Civic de generatie a 7-a, Honda a inceput vanzarea modelului de generatie a 8-a in S.U.A. Doua platforme diferite au fost utilizate pentru sedan si coupe, precum si pentru hatchback-ul european. Incepand cu 2006, 16,5 milioane de unitati au fost vandute in intreaga lume, iar 7,3 milioane au fost vandute doar in Statele Unite.

honda-civic-history-8 Din 1972 pana in prezent, haideti sa aruncam o privire la istoria Honda Civic.A 9-a generatie: 2012-2015
Cu o evolutie de 40 de ani pe piata, modelul Civic a introdus un nou aspect „energetic, elegant si aerodinamic”. Noul Civic a intrat in vanzare in S.U.A. in aprilie 2011, atat ca coupe, cat si ca sedan, si a fost prima generatie care a inclus tehnologia Eco Assist de la Honda.

honda-civic-history-9 Din 1972 pana in prezent, haideti sa aruncam o privire la istoria Honda Civic.

A 10-a generatie: 2016-prezent
La 45 de ani impresionanti de la debutul sau initial, Honda Civic inca mai isi face simtita prezenta. Cel de-al zecelea model Civic a fost introdus in 2015. Dispune de noua platforma globala compacta Honda, vine in configuratii sedan, coupe si hatchback.

Cam asa arata 50 de ani de Honda Civic.

flanse-distantiere-honda Din 1972 pana in prezent, haideti sa aruncam o privire la istoria Honda Civic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here