23YM HONDA FORZA 350

Actualizări de model: scuterul de dimensiuni medii sport/GT de la Honda câștigă o reîmprospătare a stilului elegant și rafinat, o bordură reproiectată și două noi culori contemporane pentru modelul din 2023. Specificațiile standard includ motor îmbunătățit Smart Power+ (eSP+), HSTC, reglare electrică a ecranului, priză USB Type-C, spațiu de depozitare pentru două căști integrale, iluminare LED completă și funcționare Smart Key. Forza 350 își poate conecta fără fir pilotul la diferite funcții ale smartphone-ului prin sistemul Honda Smartphone Voice Control (HSVC), care acum pentru model 2023 este compatibil și cu dispozitivele IOS, precum și Android.

Honda FORZA 350 model 2023 421458_23YM_HONDA_FORZA_350
23YM HONDA FORZA 350

Continut:

  1. Introducere
  2. Prezentare generală a modelului
  3. Caracteristici cheie
  4. Accesorii
  5. Specificații tehnice

Introducere

Honda FORZA 350 model 2023 421458_23YM_HONDA_FORZA_350
23YM HONDA FORZA 350

Numele Forza a fost mult timp o forță puternică în gama Honda cu două roți. Istoria sa ca scuter premium de dimensiuni medii datează din anul 2000: primul model a stabilit șablonul, oferind o călătorie plină de viață, mult spațiu de depozitare și un sistem de frânare combinat inovator. A fost bine primit în toată Europa, unde proprietarii au găsit capacitatea sa multirol utilă în fiecare aspect al vieții de zi cu zi. De la sosirea lui Forza 125 pentru 2015, peste 160.000 de modele Forza au fost vândute în Europa, de la 125, 350 și Forza 750 de vârf.

Deși își păstrează combinația de caracter sportiv și GT, modelul Forza cu greutate medie a evoluat constant, urmărind să depășească așteptările proprietarilor cu fiecare upgrade. Este cunoscut de mult timp ca un flagship în gama de scutere Honda. Încă de la modelul 2004, a câștigat S MATIC CVT (Transmisie Variabilă Continuă) controlată electronic de la Honda, o cheie inteligentă antifurt, injecție de combustibil PGM-FI foarte eficientă și spațiu pentru două căști integrale sub scaun.model 2005 are adăugarea frânelor ABS și, în 08YM, au adăugat noțiuni de lux, cum ar fi un pachet audio și difuzoare plus S MATIC îmbunătățit (cu modul de schimbare automată în faze) și frânele ABS combinate.

În 16YM, Forza 300 a reapărut cu un nou design „sit-in” suficient de mare pentru a transporta două persoane în confort total, chiar și la viteze pe autostrăzi. 18YM a marcat dezvăluirea unui Forza 300 radical revizuit – mai ușor, mai mic, mai ascuțit și mai sportiv – urmând șenilele de mare succes ale modelului precedent, Forza 125, păstrând în același timp toate cele mai bune atribute ale naturii sale „GT”. Un model „Ediție limitată” cu schemă de culori gri/negru lucios și top box Smart asortat a adăugat o alegere exclusiva la modelul din 2021.

Modelul din 2021 a făcut un alt avans: Forza 350. Mai rapid, și mai util – cu noi funcții precum conectivitate Bluetooth și sistemul de control vocal al smartphone-ului Honda – și, desigur, o dorință și mai elegantă.

Modelul din 2023 vede ca Forza 350 să avanseze din nou cu un nou design elegant și două noi opțiuni de culoare premium.

2. Prezentare generală a modelului

Honda FORZA 350 model 2023 421470_23YM_HONDA_FORZA_350
23YM HONDA FORZA 350

Un caren frontal nou-nouț îi conferă lui Forza 350 o nouă identitate și mai elegantă și mai rafinată – cu indicații de stil preluate direct de la vârful de gamă Forza 750. Condus de noile faruri cu LED-uri cizelate, aduce noul aspect frontal – Forza 350.

Stilul este reîmprospătat, iar caracterul practic remarcabil rămâne. Ecranul electric se ajustează prin cursa de 180 mm pentru a maximiza libertatea sau protecția împotriva vântului. O priză USB Type-C în torpedo oferă un punct de încărcare la îndemână, funcționarea Smart Key adaugă confort și există loc pentru două căști integrale sub scaun.

Șasiul sigur este neschimbat, la fel ca și motorul SOHC de 330 cmc, cu patru supape, răcit cu apă, care utilizează Honda Selectable Torque Control (HSTC) pentru a menține aderența anvelopei din spate. Dezvoltând 21,5 kW și 31,5 Nm, performanța este puternică pe tot parcursul intervalului de turații, oferind o accelerație clară și o viteză maximă de 137 km/h.

Panoul de instrumente a fost reîmprospătat, pilotul Forza 350 bucurându-se și de posibilitatea de a se conecta la smartphone-ul său prin Bluetooth și sistemul Honda Smartphone Voice Control (HSVC), care pentru 23YM este acum compatibil și cu dispozitivele IOS, precum și Android.

23YM Forza 350 va fi disponibil în următoarele opțiuni de culoare:

  • Roșu Siena perlat **NOU**
  • Gri robust mat metalic **NOU**
  • Matt Pearl Pacific Blue cu noi jante Bronze
  • Gri Cynos mat metalic
  • Pearl Falcon Grey

3.1 Styling și echipamente

 

Honda FORZA 350 model 2023 421440_23YM_HONDA_FORZA_350

    23YM HONDA FORZA 350
  • Toate noile carene frontale reproiectate și farurile influențate de Forza 750 evidențiază noul aspect distinctiv și elegant.
  • Noua liniuță analogică/LCD
  • Ecranul electric se reglează la 180 mm
  • Cameră pentru două căști integrale sub scaun;
  • Priză de încărcare USB
  • Funcționarea cheii inteligente a contactului și (opțional) top box de 45 litri
  • Funcția de semnal de oprire de urgență (ESS) avertizează pe ceilalți utilizatori ai drumului cu privire la frânarea bruscă
  • Sistemul Honda Smartphone Voice Control oferă conectivitate pentru smartphone Android și IOS
  • Două culori noi

Recent sculptat atât pentru stil, cât și pentru eficiența aerodinamică – cu influența designului direct de la emblematica familiei Forza 750 – carenul frontal elegant și rafinat al lui Forza 350 creează o impresie de sportivitate energică și de dorit premium. Noile faruri, inspirate de cele de pe Forza 750, formează o parte majoră a feței inconfundabile Forza, cu linii de design curate și simple, subliniind atractivitatea premium.

Înălțimea scaunului este setată la 780 mm; există suficient spațiu pentru doi, iar poziția de călărie îl ajută pe motociclist în siguranță. Toată iluminarea este LED. Două căști integrale pot fi depozitate sub scaun și este, de asemenea, posibilă compartimentarea zonei de depozitare pentru a găzdui o cască și/sau echipament de ploaie și genți de dimensiunea A4. Buzunarul interior al carenei din stânga din față este blocabil, iar spațiul său interior poate fi aranjat pentru confortul șoferului, pentru a ține, de exemplu, un telefon și o sticlă de apă. De asemenea, găzduiește o priză USB. Toată iluminarea este LED premium.

Menținându-și șoferul pe deplin conectat, Forza 350 are și sistemul Honda Smartphone Voice Control, care leagă pilotul de dispozitivul său Android în timpul mișcării și permite gestionarea vocală a apelurilor telefonice, mesajelor, muzicii și navigației. Pentru 23YM, mai multe dintre funcțiile HSVC vor fi accesibile și pe smartphone-urile IOS. Este nevoie de o cască montată pe cască, iar smartphone-ul se conectează la bord prin Bluetooth; gestionarea Smartphone-ului Honda Controlul vocal este posibil și folosind butoanele de pe tabloul de comutare din stânga.

Cheia inteligentă a lui Forza 350 – precum și controlul butonului principal al contactului și blocarea compartimentului – gestionează și top box-ul opțional Smart de 45 L. Cu cheia inteligentă în buzunarul șoferului, cutia este deblocată și se blochează automat atunci când acesta pleacă. De asemenea, poate fi blocat de la cheie. Pentru a menține volumul interior al cutiei, mecanismul de acționare este situat în corpul din spate al motocicletei

Semnalizatoarele din față și din spate au o funcție de anulare automată a semnalului de oprire de urgență (ESS). Odată ce modulatorul ABS detectează frânarea bruscă, indicatoarele din spate clipesc la viteză mare pentru a avertiza alte vehicule.

Reproiectate, instrumentele prezintă un vitezometru analogic și un contor de turații însoțit de un afișaj digital care poate comuta între 3 moduri: 1) odometru, interval rămas și mpg curent, 2) contor parcurs, mpg mediu și cronometru și 3) termometru și baterie pentru temperatura ambiantă. senzor.

3.2 Motor

 

Honda FORZA 350 model 2023 421480_23YM_HONDA_FORZA_350

    23YM HONDA FORZA 350
  • Unitatea de 330 cc produce o putere de vârf de 21,5 Kw cu un cuplu de 31,5 Nm
    tehnologia îmbunătățită Smart Power+ (eSP+) asigură o economie de combustibil de 29,4 km/l (mod WMTC)

Motorul eSP+ realizează atât performanțe ridicate de mediu, cât și caracteristici puternice de putere prin adoptarea cuprinzătoare a tehnologiilor pentru reducerea frecării.

Unitatea cu patru supape SOHC de 330 cmc, răcită cu lichid, produce o putere maximă de 21,5 kW la 7.500 rpm, cu un cuplu maxim de 31,5 Nm la 5.250 rpm. Viteza maximă este de 137 km/h și, de la început, Forza 350 va parcurge 200 m în 10,4 secunde.

Alezajul este setat la 77 mm cu cursa de 70,8 mm; raportul de compresie este setat la 10,5:1. Culbutorul tip role, rulmenții manivelei și carterurile etanșate oferă fiabilitate pe termen lung împreună cu performanțe puternice. Pentru a îmbunătăți răcirea pistonului, un jet de ulei, așa cum este utilizat pe CRF450R, pulverizează ulei chiar în spatele pistonului, avansând momentul aprinderii și îmbunătățind performanța arderii. Capacitatea uleiului este de 1,8 litri.

Aerul este furnizat printr-o cutie de aer de 5,5 litri care alimentează un corp de accelerație de 36 mm. Orificiul de admisie atrage aerul în mod eficient, utilizând un flux „turburat” în interiorul cilindrului pentru o ardere mai consistentă a combustibilului. Gazele de eșapament sunt evacuate printr-un orificiu de evacuare drept și, pentru a reduce rezistența la gazele de eșapament, eșapamentul este format din două camere distincte.

Frecarea internă este redusă printr-un cilindru decalat de 5 mm, un dispozitiv hidraulic de reglare a lanțului cu came și utilizarea unei pompe de evacuare. Folosită la motociclete de înaltă performanță, pompa scade presiunea internă în interiorul motorului, reduce agitația uleiului și scade pierderile prin pompare și frecarea internă de rotație. Un arbore de echilibrare reduce și mai mult vibrațiile și contribuie la o călătorie plăcută.

Un ambreiaj centrifugal automat funcționează cu o transmisie V-Matic (cu rapoarte setate pentru reacție rapidă la viteză mică și accelerare inteligentă) și transmisie finală cu curea.

Motorul este, de asemenea, echipat cu Honda Selectable Torque Control (HSTC). Sistemul detectează orice diferență între vitezele roților din față și din spate, calculează raportul de alunecare și apoi controlează cuplul motor prin injecția de combustibil pentru a recâștiga tracțiunea roții din spate. HSTC poate fi pornit-oprit printr-un comutator de pe ghidonul din stânga. Un indicator „T” de pe afișajul digital pâlpâie atunci când sistemul lucrează pentru a gestiona aderența.

Economia de combustibil este de 29,4 km/l (mod WMTC); capacitatea rezervorului de 11,7 l oferă o autonomie potențială de 340 km+.

4.Accesorii

O gamă de accesorii Honda originale sunt disponibile pentru Forza 350. Acestea includ:

  • Culoarea Smart Top Box de 45 L asortată
  • Culoarea de 35 L asortată
  • Raft de transport spate (montare directă)
  • Genți interioare
  • Scaun special
  • Panou de podea
  • Mânere încălzite
  • U-Lock
  • Benzi de roată

5.Specificatii tehnice

MOTOR
Tip 4 timpi, 4 supape răcit cu lichid
Deplasarea motorului 330cc
Numărul de supape pe cilindru 4
Alezarea și cursa 77mm x 70.8mm
Rata compresiei 10.5:1
Putere maxima de ieșire 21.5kW  7,500rpm
Cuplu maxim 31.5Nm  5,250rpm
Capacitatea uleiului 1.8L
Nivel de zgomot (dB) Lurban 73.8dB / Lwot 80.1dB
SISTEM DE ALIMENTARE
Carburare PGM-FI
Capacitatea rezervorului de combustibil 11.7L
Emisii CO2 WMTC 79g/km
Consum de combustibil 29.4km/L (3.4L/100km)
SISTEM ELECTRIC
Incepator Electric
Capacitatea bateriei 12V-8.6 AH
Ieșire ACG 340W
TRANSMISIE
Tip ambreiaj Ambreiaj centrifugal automat; tip uscat
Tip transmisie CVT
Unitatea finală V-Belt
CADRU
Tip Tip subos; oţel
ŞASIU
Dimensiuni (Lxlxh) 2145mm x 754mm x 1360mm
Ampatament 1510mm
Caster Angle 26.5°
Traseu 89mm
Înălțimea scaunului 780mm
Curatenie totala 145mm
Greutate redusă 186kg
Raza de intoarcere 2.4m
SUSPENSIE
Tip Față Furci telescopice cu susul în jos de 33 mm – cursă de 125 mm
Tip Spate Cursa Twin Shock de 130 mm
ROȚI
Dimensiunea jantei fata 15 inch din aluminiu turnat
Dimensiunea jantei spate 14 inch din aluminiu turnat
Cauciucuri Fata 120/70-15MC 56P
Cauciucuri Spate 140/70-14MC 68P
FRÂNE
Tip sistem ABS 2 canale
Față Etrier Nissin cu 2 pistoane. Un singur disc de 256 mm
Spate Etrier Nissin cu un singur piston. Un singur disc de 240 mm
INSTRUMENTE ȘI ELECTRICE
Instrumente LCD complet, ceas, doi contoare de parcurs, indicator de consum de combustibil, indicator Honda SMART Key.
Far LED
Stop LED
Conectivitate Da
USB Da
Sistem de securitate Honda Smart Key
Caracteristici suplimentare Smart Key, HSTC, parbriz reglabil electronic, ESS

Toate specificațiile sunt provizorii și pot fi modificate fără notificare.

*Vă rugăm să rețineți că cifrele furnizate sunt rezultate obținute de Honda în condiții de testare standardizate prescrise de WMTC. Testele sunt efectuate pe un drum rulant folosind o versiune standard a vehiculului cu un singur pilot și fără echipamente opționale suplimentare. Consumul real de combustibil poate varia în funcție de modul în care conduceți, de modul în care vă întrețineți vehiculul, de vreme, de condițiile drumului, de presiunea în anvelope, de instalarea accesoriilor, de încărcătură, de greutatea șoferului și a pasagerului și de alți factori.

Comunicat remis Best Ride.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.