Aston Martin intra pe piata SUV-urilor cu un model ce ar urma sa fie numit Varekai.

SUV-ul producatorului britanic va aparea in anul 2019 si va fi disponibil cu motorizari de 5.2 litri V12 si 600 cai putere, precum si 4.0 litri V7 cu 503 cai putere, potrivit publicatiei AutoCar.

Aston Martin Varekai va fi construit avand la baza conceptul DBX, prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2015, iar numele Varekai, care n-a fost confirmat inca oficial, ar continua traditia denumirilor incepute cu litera V, dupa lansarile modelelor Vantage, Vanquish si Valkyrie.

Amanunte despre primul SUV din gama Aston Marin aston-martin-2

Varekai ar urma sa rivalizeze in segmentul de lux al SUV-urilor cu Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Maserati Levante si variantele de top ale Range Rover si Porsche Cayenne.

Conceptul DBX, prezentat in urma cu trei ani, avea doua usi si patru locuri, iar sub capota dispunea de un motor electric.

Amanunte despre primul SUV din gama Aston Marin concept

O motorizare electriva vom avea cel mai probabil si pe Varekai, dar nici vorba de vreo unitate diesel, dupa cum a anuntat CEO Aston Martin, Andy Palmer. Potrivit acestuia,  va fi dezvoltata o versiune hibrida, dar nu va avea tehnologia hibrid plug-in, deoarece clientii masinilor de lux nu consideră ca aceasta versiune este suficient de premium.

In schimb, Varekai va fi disponibil in patru usi, ci nu in doua precum conceptul DBX: „Sunt mai multe aspecte schimbate dramatic fata de conceptul DBX. Poate cea mai drastica e ca modelul va avea patru usi. Dar in termen de linii si principii, o sa-l recunoasteti”, a mai dezvaluit Andy Palmer.

Primul SUV din istoria Aston Martin va fi produs in cadrul uzinei din St Athan (Tara Gallor).

Sursa foto: AutoCar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.