16, 7 milioane euro Bugatti La Voiture Noire

16,7 milioane euro este recordul all-time pentru un nou model. Suma a fost platita pentru Bugatti La Voitture Noire, masina prezentata la Salonul Auto de la Geneva.

La Voiture Noire este un unicat. Un model care aminteste de repere importante pentru istoria marcii, precum legendarul Bugatti Type 57 Atlantic. Dar, in egala masura, propune linii si tehnologii avangardiste. Vorbim despre forme de la Chiron, elemente de la Type 57, ori faptul ca este construit integral din fibra de carbon.

Piech este cumparatorul?

La Voiture Noire preia de la Chiron si propulsorul W16 de 1.500 CP si 1.600 Nm. Nu datele sunt insa importante, ci valoarea ca automobil de colectie. Astfel ca pretul este de 11 milioane de euro fara taxe, respectiv 16,7 cu ele incluse.

Masina a si fost vanduta catre un fan Bugatti fascinat de modelul Atlantic. Este singura informatie oferita de Bugatti. Rad&Track, dar nu numai, sustine insa ca ar putea sa fie Ferdinand Piech. Adica omul care a condus Grupul Volkswagen si a cumparat brandul, in 1998, si de al carui nume se leaga propulsorul W16.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.