SUV Premium reprezinta noua tendinta. Am avut parte deja de lansarea lui Aston Martin DBX. Si i-am aflat si preturile. Ca si a lui Audi RS Q8. Iar lista se completeaza pe zi ce trece. O sa vedeti. Si nu lipsesc nici vestile despre modelele care urmeaza sa apara. Oferite de Bugatti, despre al caror proiect v-am mai vorbit. Dar si de catre Pininfarina. Ambele electrice.

Bugatti, model intre 500.000 si 1.000.000 de euro

Bugatti a anuntat inca din primavara ca isi doreste un model electric care sa fie semnificativ mai ieftin decat Chiron. Acum, la cele 2,5 milioane de euro cerute pentru acesta, nu-i foarte greu. Insa, iata, dupa ce am aflat si despre parteneriatul cu Rimac, jurnalistii de la Bloomberg vin cu noi detalii.

„Industria se schimba si trebuie sa tinem cont de acest lucru. Si sa profitam de opoortunitati pentru a ne dezvolta ca brand”, spune Stephan Winkelmann, CEO Bugatti. Care spune ca in intentia companiei este lansarea unui Grand Tourer sau SUV cu patru locuri. Varianta din urma pare sa fie cea cu cele mai mari sanse de a deveni realitate.

Altfel, modelul ar urma sa fie limitata la 600 de unitati pe an. Un volum care nu pare deloc mare. In conditiile in care in cazul lui Chiron era plafonata la 100 de exemplare anual. Si s-au produs deja 400 dintre cele 500 anuntate initial. Iar noul model ar urma sa coste intre 500.000 si 1.000.000 de euro. Mult mai ieftin decat Chiron.

Ramane doar ca Grupul Volkswagen sa fie de acord cu ideea. Mai ales ca exista Urus. Si, iata, un rival din cadrul grupului, mai ieftin, Audi RS Q8.

SUV si de la Pininfarina

Si Pininfarina pregateste un SUV Premium electric. Si a anuntat oficial la Los Angeles, in avanpremiera Salonului. Astfel, primul model dintre cele patru noi pregatite pana in 2025 urmeaza sa fie prezentat sub forma de concept la Pebble Beach 2020. Se va numi Pura Vision, si o sa fie un SUV dezvoltat pe o platforma realizata impreuna cu Bosch si Benteler. Una pe care companiile sunt dispuse sa o ofere si altor producatori.

In plus, Pura Vision, care este gandit ca un rival pentru Urus, se anunta extrem de performant. Mai cu seama ca va imprumuta din componentele hypercarului Battista. Model care este asteptat in 2020 cu 1.900 CP si o autonomie de 450 km gratie unui acumulator de 120 kWh. Pentru Pura Vision ni se spune sa ne asteptam la 550 km cu un „plin” si 1.000 CP. Si un pret intre  180.000 si 270.00 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.