Valentino Rossi nu e pe deplin convins de motoarele pe care Yamaha le-a adus la testele MotoGP din post-sezon, ce au loc la Valencia.

Yamaha a venit cu doua noi motorizari la Valencia, pentru a fi testate de cei doi piloti ai constructorului, Valentino Rossi si Maverick Vinales, care vor continua sa le compare si saptamana viitoare la testele de la Jerez.

Vinales a fost primul in ambele zile de teste la Valencia, in timp ce Rossi a terminat prima zi pe locul 3, iar in cea de-a doua a fost abia al 9-lea.

Rossi a descris cea de-a doua zi de tete ca fiind „un pic mai dificila” in comparatie cu prima, spunand ca anvelopa din spate a lui YZR-M1 continua sa fie o problema.

„Avem doua motorizari complet diferite si le-am testat, dar sincer nu e o mare diferenta”, a declarat Rossi in fata reprezentatilor mass-media. „Sunt similare. In prima zi a fost mai diferit in comparatie cu anul trecut, ma refer la cursa, dar motorul din a doua zi e similar cu cel din prima”, a completat acesta.

„Vom continua sa le testam si la Jerez, pe o alta pista si vom decide care dintre ele e mai bune”, a mai spus Rossi, care a sugerat insa ca Yamaha ar putea introduce o alta unitate daca niciunul dintre cele doua motoare nu va fi considerat satisfacator.

Rossi a mai spus: „Avem timp pentru un altul, dar nu stiu care e planul Yamaha. Ar putea veni cu o alta motorizare mai buna acum sau in februarie”.

La randul sau, Maverick Vinales considera ca testul de la Valencia e neconcludent si nu poate alege intre cele doua motorizari. A avertizat totusi ca „agresivitatea” motorului care a creat atatea probleme in acest sezon de MotoGP e inca notabila.

„E foarte greu sa compari cele doua motorizari. Nu pot spune 100% care e cel mai bun. Cred ca e bine sa asteptam testele de la Jerez pentru a fi mai exacti. Aici, la Valencia, a fost dificil deoarece pista s-a schimbat mult, fiind alunecoasa in ultimele minute”, a declarat Maverick Vinales.

Cei doi piloti Yamaha, Valentino Rossi si Maverick Vinales, au incheiat sezonul 2018 din MotoGP pe locurile 3, respectiv 4.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.