Valentino Rossi spune ca daca Yamaha vrea sa castige un nou titlu in MotoGP atunci trebuie sa ajunga la nivelul celor de la Ducatti si Honda si sa aduca staff-ul „apropiat de Formula 1”.

Dupa un sezon 2017 sub asteptari, Yamaha a avut parte de un sezon chiar si mai dezamagitor anul trecut, depasind propriul record la cele mai multe curse fara victorie.

Chiar daca Valentino Rosi si Maverick Vinales au incheiat sezonul pe pozitiile trei, respectiv patru, Yamaha nu s-a aflat intre primele doua echipe in clasamentul contructorilor pentru prima oara din 2007 incoace.

Iar Valentino Rossi e convins ca un motiv pentru rezultatele slabe din ultimele doua sezoane sunt cauzate de investitiile mai mici decat concurenta in personalul prezent la curse.

„In ultimul timp, mai ales in ultimul an si jumatate, situatia tehnica din MotoGP sa schimbat mult. Ducati a facut primul pas prin marirea numarului de oameni si de ingineri. Se aproprie de Formula 1, dar e totusi foarte departe. Honda a urmat si am vorbit despre asta. Acum, pentru a castiga in MotoGP, trebuie facut un efort de acest tip. Trebuie sa vedem daca se intampla acest lucru cu Yamaha”, a spus Valentino Rossi, potrivit autosport.com.

Rossi si Vinales au avut pareri impartite dupa ultimele teste de la Jerez. In timp ce spaniolul s-a declarat multumit de motocicleta testata pentru sezonul urmator, Rossi a spus despre M1 ca „nu e imbunatatirea de care aveam nevoie” si ca „e asemanatoare cu cea pe care am avut-o in acest sezon”.

Vezi si:

Noul sezon din MotoGP va incepe pe 10 martie, odata cu cursa din Qatar, de pe circuitul Losail International.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.