Suzuki a resuscitat numele Katana, prezentand in cadrul evenimentului Intermot de la Koln o noua motocicleta cu aceasta denumire.

Originalul Suzuki Katana a fost lansat pentru prima oara in 1981 si a fost una dintre cele mai de succes motociclete din istoria producatorului japonez.

Noul Katana are mult din conceptul prezentat antenorior, pastrand mai multe elemente si pe modelul de productie. Katana 2019 poate fi considerat si ca un succesor pentru GSX-S1000F.

Suzuki a reinviat Katana katana12

Suzuki Katana 2019 aduce un omagiu modelului original, imprumutand liniile iconice din anii ’80, in timp ce suportul provine de la modelul GSX-S1000.

Cu un far mare si patratos, distinctiv pentru anii ’80, noul Katana are un aspect old atragator, dar dispune de tehnologie moderna, cum ar fi LED-uri si ecran mare TFT pentru clusterul de instrumente.

Puterea noului Suzuki Katana provine de la un motor modern de 999 cc cu patru cilindri in linie, pe care il regasim si pe modelul GSX-R1000. Unitatea a fost tunata pentru a produce 147 de cai putere la 10.000 de rotatii pe minut si un cuplu maxim de 105 Nm la 9.500 de rotatii pe minut, fiind conectata la o cutie de viteze cu 6 trepte. Motocicleta are un sistem de control al tractiunii pe trei niveluri, care poate fi si oprit.

Suzuki a reinviat Katana katana-5

Sarcinile suspensiei sunt manevrate de o furca KYB de 43 mm complet ajustabila in fata si o unitate monoshock de legatura in spate. Performanța de franare vine de la etrierele Brembo si ABS.

Katana cantareste 215 kilograme, in timp ce rezervorul de combustibil poate mentine pana la 12 litri. Comercializarea modelului va incepe in urmatoarele luni la nivel mondial.

Sursa: Auto NDTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.