Max Verstappen anunta ca Red Bull Racing i-a interzis sa testeze o motocicleta de MotoGP pe motiv ca ar fi „prea periculos”.

Pilotul olandez in varsta de 21 de ani, care a castigat 4 curse de Formula 1 si se afla sub contract cu Red Bull Racing pana in 2020, si-a exprimat interesul in a testa o motocicleta din clasa regina.

„Mi-ar placea sa particip in MotoGP. Cand aveam 8 ani obisnuiam sa concurez pe doua roti, cat si pe patru. Mi-a placut, era mai periculos, desigur, dar cu siguranta as vrea sa incerc”, a spus Verstappen, potrivit Autosport.

„MotoGP e o lume diferita, dar imi place sentimentul de a fi atat de aproape de sol cu genunchii. Mi-ar placea sa pot concura pe doua roti”, a adaugat acesta.

Verstappen a facut o cerere in acest sens catre Red Bull, care sponsorizeaza echipa KTM din MotoGP, dar a fost refuzat.

„Nu mi-a fost permis. Mi-am cumparat o Harley-Davidson si am cerut permisiunea echipei sa incerc o motocicleta de MotoGP, deoarece Red Bull e sponsor si acolo, pentru KTM si Honda. Au chiar si un traseu, Red Bull Ring… Dar am fost refuzat categoric, pe motiv ca e prea periculos”, a dezvaluit Max Verstappen.

Trecerea de la Formula 1 la MotoGP ar fi fost ceva nou, deobicei pilotii din MotoGP vin la Formula 1. S-a intamplat asta chiar anul acesta, cand Marc Marquez si Dani Pedrosa au testat o masina de F1.

In trecut, insa, Fernando Alonso a reusit sa-i convinga pe cei de la McLaren sa-l lase sa testeze o motocicleta de MotoGP, Honda RCV213. In doua ocazii chiar, in timpul Honda „Thanks Day”, in 2015 si 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.