Harley-Davidson a prezentat motocicleta electrică pregatită pentru productie, LiveWire, la show-ul EICMA ce are loc saptamana aceasta la Milano, in Italia.

LiveWire va fi lansata comerciala in 2019 si va folosi un motor electric alimentat de o baterie litiu-ion. Alte detalii importante, cum ar fi pretul, greutatea sau autonomia n-au fost insa dezvaluite de constructorul american.

In schimb, Harley-Davidson a spus ca „sistemul de transmisie electrica se află in șasiu, contribuind la scaderea centrului de greutate si la o manevrabilitate mai buna”.

Harley-Davidson LiveWire, prezentata oficial la EICMA 2018 livewire1

Cum LiveWire este electrica, nu exista ambreiaj sau schimbator de viteze; doar o rasucire a acceleratiei este tot ce trebuie facut pentru a pune motocicleta in miscare.

Motocicleta se poate incarca prin intermediul unui incarcator de nivel 1, iar pentru incarcarea rapida exista optional incarcatoare de nivel 2 sau 3, care asigura o autonomie mai mare.

Bateria principala a LiveWire dispune de un sistem de stocare a energiei reincarcabile (RESS), compus din celule litiu-ion, inconjurate de o carcasa din aluminiu. O baterie suplimentara de litiu-ion de 12 volti alimenteaza luminile, comenzile si panoul de instrumente.

Harley-Davidson LiveWire, prezentata oficial la EICMA 2018 livewire2

Un ecran TFT colorat se afla deasupra ghidonului si ofera informatii cum ar fi viteza și raza de actiune. Ecranul TFT permite de asemenea riderului sa acceseze interfata pentru conectivitate Bluetooth, navigatie, muzica si multe altele.

LiveWire va fi dotat cu un cadru din otel inoxidabil, o curea de transmisie, set pegs in spate, etriere Brembo si suspensie Showa, cu furci inversate si un monoshock in spate. Poate fi incarcat prin rezervor, dar si printr-un wall socket cu ajutorul cablurilor de sub scaun.

Harley-Davidson LiveWire, prezentata oficial la EICMA 2018 livewire3

Harley-Davidson a anuntat ca LiveWire va fi vandut anul viitor, urmand ca informatii despre pret si procesul de pre-comanda sa fie prezentate in luna ianuarie a anului ce urmeaza.

LiveWire va fi primul model alimentat cu energie electrica din gama Harley-Davidson.

Vezi si: Alte lansari importante ce au avut loc la EICMA 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.