De la LiveWire la o noua motocicleta Adventure catre mori de mici dimensiuni pentru pietele asiatice emergente, Harley pare sa-si fi dat seama in sfarsit de o noua cale de urmat
Tocmai am primit niste stiri importante de la Harley-Davidson, pe care trebuie sa le auzim cu totii. Am auzit zvonuri de la Milwaukee de ceva timp despre un anunt important de la Motor Company cu privire la viitorul sau. Am zis initial, „Psssssh, sigur, ma rog. Pun pariu ca e vorba de o noua linie de jachete sau un Sportster cu o noua vopsea sau ceva de genul asta.” Se pare ca am gresit. Foarte tare. Harley a lansat anuntul azi dimineata si, de fapt, este chiar uimitor.

Intr-un efort de a atrage mai multi oameni in lumea motocicletelor la nivel global – pe Harley-uri, in mod coincidential – si pentru a face niste limonada din lamaile care au fost inmanate recent, MoCo a dezvaluit un plan numit „Mai multe drumuri spre Harley Davidson”.

„Actiunile indraznete pe care le anuntam astazi impartasesc capabilitatile uriase ale Harley-Davidson si forta competitiva – excelenta noastra in dezvoltarea si productia de produse, atractia globala a marcii si, bineinteles, cea mai mare retea de dealeri”, a declarat presedintele si CEO al lui Harley, Matt Levatich. „Alaturi de riderii nostri loiali, vom conduce urmatoarea revolutie a libertatii pe doua roti, pentru a inspira viitorii rideri care inca nu au de gand sa se gandeasca la fiorul de a fi rider”.

Este un anunt indraznet, dar ce inseamna asta? Ei bine, pentru inceput, inseamna o redefinire destul de dramatica a brandului Harley ca o forta globala cu o selectie serioasa de produse care vinde motociclete pe care oamenii doresc de fapt pe alte piete, in loc sa incerce sa vanda cruisere grele, oamenilor din Thailanda si Vietnam. Cum intentioneaza sa faca asta? Uitati aici, direct de la comunicatul de presa al Harley.

Produse noi
Caracteristicile principale includ:

  • Extinderea conducerii companiei in motociclete grele, continuand sa dezvolte motociclete de tip Touring si Cruiser imbunatatite si mai avansate din punct de vedere tehnologic, care vor mentine riderii existenti angajatii angajati si calatorind mai mult.
    Introducerea unei noi platforme modulare de la 500cc la 1250cc a motocicletelor, care se intinde pe trei spatii de produse distincte si pe patru categorii, incepand cu prima motocicleta Adventure Touring, Harley-Davidson Pan America 1250, un model personalizat de 1250cc si un model Streetfighter de 975cc care sunt planificate sa inceapa productia incepand cu 2020. Modele suplimentare pentru a largi acoperirea in aceste spatii de produse vor urma pana in 2022.
  • Dezvoltarea unei motociclete mai accesibile, cu o capacitate redusa (250cc pana la 500cc) pentru pietele emergente din Asia, printr-o alianta strategica planificata cu un producator din Asia. Acest nou produs si o distributie mai larga sunt destinate sa alimenteze accesul si cresterea clientilor Harley-Davidson in India, una dintre cele mai mari piete din lume, cu cea mai rapida crestere si alte piete din Asia.
    Conducerea pietei motocicletelor electrice prin lansarea primei motociclete electrice, LiveWire, a lui Harley-Davidson, in 2019 – primul dintr-un portofoliu de motociclete electrice, fara ambreiaj, conceput pentru a stabili compania ca lider in electrificarea a sportului. LiveWire va fi urmat de modele suplimentare pana in 2022 pentru a largi portofoliul cu optiuni de produse mai usoare, mai mici si mai accesibile, pentru a inspira noi rideri cu noile cai de a merge.
    Interesant! Foarte interesant defapt. Aceasta este o veste mare. Sincer, este o veste mai mare decat lansarea Softail de anul trecut.

LiveWire

Harley Davidson intra in sfarsit in secolul 21 cu vesti mari LiveWire-770x433Am fost entuziasmati de LiveWire pentru o vreme, si acum se pare ca se intampla cu adevarat! Nu numai ca iese in sfarsit, ci aduce prieteni! Se pare ca LiveWire este doar una dintre cele mai noi linii de motociclete electrice pe care Harley doreste sa le elibereze. Nu exista detalii noi despre LiveWire inca de la inceput, dar se pare ca ajunge pe piata in 2019. Ramaneti aproape.

Harley Davidson intra in sfarsit in secolul 21 cu vesti mari EV-images-2-770x433
Pan America

Harley Davidson intra in sfarsit in secolul 21 cu vesti mari Pan_America-770x433O doamne! O motociclete de aventura Harley! Serios, uita-te la chestia asta! E ca si cum Road Glide si un Twin Africa ar avea un copil. Un copil adorabil! Tot ce stim despre el este ca va avea un motor de 1250cc si va avea o data de lansare in 2020. Speram ca va fi suficient de usoara si de robusta pentru a fi o motocicleta adevarata de aventura si nu doar un ‘poser’, dar eu am mari sperante in legatura cu acest lucru.

Proiectul Future Street Fighter

Harley Davidson intra in sfarsit in secolul 21 cu vesti mari Photo3a-770x433Iti amintesti de Buell? Noi da.. si cu mult mai multa dragoste decat cred majoritatea oamenilor. Se pare ca cineva din Milwaukee isi aminteste de Buell de asemenea dupa cum arata aceasta motocicleta. Nu are inca un nume, dar se pare ca are motorul de 1250cc si Harley spune ca va ajunge pe strazi in 2020? Misto? Poate. Sa speram.

Viitorul model Custom

Harley Davidson intra in sfarsit in secolul 21 cu vesti mari Photo2-770x433Acesta este un mister. Liniile si silueta generala spun „Sportster” pentru mine, dar cu siguranta nu este un sportiv. Din nou cu acel motor de 1250cc. Orice ar fi acest lucru si oriunde se va incadra in noua linie a lui Harley ramane de vazut, dar curiozitatea mea este cu siguranta starnita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.