Ducati Diavel 1260 Lamborghini este un proiect unic. Născută din colaborarea dintre două branduri prestigioase, Automobili Lamborghini și Ducati, motocicleta este realizată într-o ediție limitată la 630 de unități.

Ducati și Lamborghini reprezintă excelența italiană și împărtășesc valori precum sportivitatea, atenția la design și față de detalii. Din acest teren comun, inspirația designerilor Ducati pentru proiectul special a venit de la unul dintre cele mai fascinante modele ale companiei Sant’Agata Bolognese: Lamborghini Sián FKP 37.

Bazat pe Diavel 1260 S

Bazat pe Diavel 1260 S, conceptul Ducati Diavel 1260 Lamborghini transferă conceptele de bază ale Sián FKP 37 în lumea motocicletelor. Fără a renunța la componentele care caracterizează cel mai mult Diavel, însă prezentându-le într-o manieră reproiectată.

Noile roți de aliaj amintesc în mod explicit cele ale mașinii. La fel și prizele de aer sau capacul radiatorului, realizat din fibră de carbon. Iar roșul tipic Ducati este menționat prin colorarea etrierelor de frână Brembo.

Fiecare detaliu al motocicletei, reproiectat de Centro Stile Ducati pentru acest proiect specific, este realizat dintr-un material ușor, de ultimă generație. Precum fibra de carbon, care este de asemenea inspirată de mașină. Mitja Borkert, Head of Design al Automobili Lamborghini, a precizat: „Silueta unică, cu linii distinctive, definește baza limbajului nostru de design. Iar abordarea noastră vizionară în materie de design ne permite să transferăm ADN-ul către alte produse”.

Un produs cu impact

„Ducati Diavel inspirat de Lamborghini Sián sarbatoreste valorile noastre comune. Provenim din Italia, suntem mărci cu o puternică doză de sportivitate, iar designul transformă creațiile noastre în produse cu impact”, a spus Andrea Ferraresi, Director Ducati Centro Stile.

Ducati Diavel 1260 Lamborghini are o cromatică și decorațiuni care sunt rezultatul colaborării dintre Centro Stile Ducati și Centro Stile Lamborghini. Vopselele aplicate bicicletei sunt identice cu cele utilizate pentru Sián FKP 37. Mai exact Verde Gea și Oro Electrum. Iar elemente de design tipice Lamborghini, hexagonul și litera Y, nu lipsesc. Primul, preluat de forma eșapamentului. Cel de-al doilea, în detaliile estetice ale scaunului.

Observați, de asemenea, cifra 63. Un număr important pentru compania din Sant’Agata Bolognese, care a fost fondată în 1963. Iar numărul, multiplicat cu zece, oferă cifra de unități ce urmează să fie produse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.