Volkswagen va dezvolta un alt vehicul electric la fabrica sa din Chattanooga (Tennessee). 800 de milioane de dolari va fi investitia, potrivit unui anunt facut la Salonul Auto de la Detroit.

Dezvoltarea acestui nou vehicul electric va presupune inca 1.000 de locuri de munca la Chattanooga.  Productia ar trebui sa inceapa in 2022. Tot in cadrul Salonului Auto de la Detroit, Volkswagen a anuntat ca a aranjat o intalnire cu Ford pentru a discuta despre o alianta globala. De asemenea, VW are in plan constructia de vehiculele Audi de lux in Statele Unite ale Americii.

Investitia de la Chattanooga vine la doar o luna distanta de la amenintarile lansate de presedintele Donald Trump catre producatorii auto germani. Acestora li s-a transmis sa-si sporeasca investitiile in SUA.

„Este un semnal catre guvern ca suntem cu adevarat angajati in Statele Unite”, a declarat presedintele executiv al Volkswagen, Herbert Diess.

Posibila alianta Volkswagen-Ford

Ford si VW au confirmat ca vor organiza o conferinta comuna. In cadrul acesteia vor fi dezvaluit stadiul discutiilor continue ale companiilor cu privire la o alianta globala. Planurile anterioare presupuneau o colaborare la vehiculele comerciale si pickup-urile de dimensiuni medii. Ford și VW au discutat, insa, si despre colaborarea la vehicule electrice si autonome.

Atat Ford, cat si VW se confrunta cu costuri de montare pentru dezvoltarea vehiculelor electrice si autonome. Diess le-a declarat reporterilor de la Detroit ca Volkswagen ar putea sa suporte planul de electrificare ambitios de 91 miliarde de dolari, dar e deschis la parteneriate.

Primul Volkswagen electric va ajunge peste Ocean in 2020

Anul viitor, Volkswagen va aduce in Statele Unite ale Americii primul vehicul electric. Acesta e de asteptat sa fie o versiune de serie a unui concept SUV EV, prezentat la Salonul de la Detroit de anul trecut. VW spune ca vehiculul va avea spatiul interior al unui SUV de dimensiunii medii.

50 de miliarde de dolari e suma pe care Grupul Volkswagen intentioneaza s-o investeasca in dezvoltarea de vehicule electrice si servicii digitate. VW se asteapta sa vanda 150.000 de vehicule electrice pe an in lune pana in 2020. Numarul ar urma sa creasca la 1 milion pana in 2025.

Te-ar putea interesa si: Noi probleme pentru Volkswagen

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.