Probleme pentru Volkswagen. Autoritatea germana pentru transportul auto (KBA) ia in considerare rechemarea mai multor vehicule Volkswagen din cauza scandalului legat de emisii.

KBA a deschis o investigatie pentru a depista daca o actualizare de software la masinile le-a permis sa triseze. Este vorba despre automobilele cu motorizari de 1.2 litri, inclusiv popularul model Polo.

Publicatia germana Bild am Sonntag, citata de agentia Reuters, sustine ca procurorii pregatesc acuzatii impotriva unor manageri Volkswagen. Numele acestora nu au fost dezvaluite. Sursa citata sustine insa ca acestia vor fi acuzati de frauda. Si mentioneaza ca in 2016, compania germana a dat asigurari ca motorizarile de 1,2 litri nu folosesc dispozitive ilegale.

Volkswagen a fost nevoita sa recheme sute de mii de masini din intreaga lume dupa ce in luna septembrie a anului 2015 a recunoscut ca a instalat un software ilegal la motorizarile diesel, pentru a insela testele anti-poluare din Statele Unite ale Americii.

370.000 de vehicule, sub investigatie in Europa

KBA a luat in calcul chiar retragere a 30.000 de masini ‘afectate’ de pe sosele, insa cel mai probabil se vor efectua lucrari de remediere a problemei, mai sustine sursa in cauza.

Ar exista 370.000 de vehiculele in total sub investigatie in Europa.

Ministerul de Transport din Germania, care supravegheaza KBA, sustine ca e la curent cu ceea ce se petrece, dar a mentinonat ca ancheta KBA nu a fost inca incheiata.

Din tabara Volkswagen, un purtator de cuvant a declarat ca au fost depistate, intr-adevar, nereguli la motoarele de 1,2 litri, modelul EA189, dupa un control intern al calitatii, iar aceste nereguli erau in prezent analizate.

Acesta a mai sustinut ca Volkswagen a informat autoritatile si a pastrat un dialog continuu cu acestea.

Citeste si: Planurile Volkswagen, date peste cap de ultima hotarare a Uniunii Europene

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.