Oscar Williams s-a instalat la conducerea CNDC Betano inca de la finalul etapei precedente, iar la Spa si-a consolidat pozitia. Dar lucrurile se vor lamuri in weekend-ul urmator. Atunci cand finalul cursei de pe circuitul Motorpark va consfinti si primul campion al unei intreceri nascute in plina pandemie.

Williams devenise lider in urma modificarilor de clasament rezultate dupa analiza incidentelor din cursa. Iar la Spa-Francorchamps a obtinut cel mai important rezultat din acest sezon. Desi a ratat obtinerea celui de-al cincilea succes in tot atatea etape, britanicul a terminat fiecare din cele doua manse pe locul secund.

Cu o evolutie mai mult decat convingatoare, avand cel mai rapid tur in fiecare mansa, el a adunat 35 de puncte. Astfel ca va pleca cu un avantaj de 11 puncte in ultima batalie din acest sezon. 11 puncte care in realitate devin 20, daca avem in vedere ca in calculul total intra cele mai bune sapte rezultate din totalul de opt. Iar Dragos Simion este unul dintre pilotii care va trebui sa renunte la cel mai slab rezultat din 2020.

CALIFICARI: Suteanu, din nou in pole position

Pentru a doua oara consecutiv, Mihai Suteanu a reusit sa domine calificarile. Si si-a asigurat plecarea din cea mai buna pozitie la startul primei manse de pe superbul circuit de la Spa-Francorchamps. Un rezultat care n-a facut altceva decat sa confirme ca pole position-ul reusit la Imola n-a fost nici pe departe rodul unei intamplari.

Oscar Williams a trebuit sa accepte in final doar pozitia a doua pe grila de start. Pentru o diferenta de numai 19 miimi de secunda. Pe linia a doua, batalia pentru pozitia a treia a fost si mai disputata. Emanuel Gaczella a reusit sa-l devanseze pe Dragos Simion cu doar 3 miimi de secunda.

Victor Taras si Urmas Riis si-au impartit locurile de pe linia a treia, in timp ce Top Ten-ul calificarilor a fost completat de Maximilian Junger, Leo Borlovan, Bogdan Mutu si Lukas Hellmann. Florin Mergea n-a mai reusit sa repete evolutiile bune din etapele precedente si a terminat al 17-lea.

MANSA I: Simion se impune strategic

Cu siguranta ca se va vorbi mult despre prima mansa a etapei belgiene din CNDC Betano. Si asta pentru ca am asistat la un duel fara menajamente intre Dragos Simion, Oscar Williams si Mihai Suteanu.

Plecat din pole position, Mihai Suteanu a jucat pe cartea echipei Willi Motorsport si s-a instalat la conducere. Obiectivul sau, sa-l tina in spate pe Oscar Williams. Astfel incat colegul sau Dragos Simion sa se poata apropia de britanic si sa incerce un atac asupra acestuia.

Strategie impecabila din partea celor de la Willi Motorsport, care si-au vazut indeplinit obiectivul in mare parte. Spun asta pentru ca – sprijinit de Mihai Suteanu – Dragos Simion avea sa-si indeplineasca obiectivul. A trecut de Oscar Williams si a terminat mansa in postura de invingator. Si asta in conditiile in care victoria a fost singurul ingredient care mai lipsea din tolba fostului lider.

Iar lucrurile puteau sa fie si mai frumoase daca Mihai Suteanu ar fi reusit sa asigure dubla pentru Willi Motorsport. Pus in situatia de a se duela cu doi adversari simultan, Oscar Williams a facut tot ce era omeneste posibil. L-a depasit pe Suteanu, l-a atacat continuu pe Simion si a terminat pe locul secund la 3,51 zecimi de secunda fata de invingator.

Leo Borlovan, Emanuel Gaczella, Maximilian Junger, Victor Taras, Robert Prepelita, Lukas Hellmann si Urmas Riis au completat Top 10.

MANSA II: Victor Taras confirma cu un succes important

Dupa o prima jumatate de ora in care am privit cu sufletul la gura disputa dintre Dragos Simion, Oscar Williams si Mihai Suteanu, era evident ca batalia isi va gasi o continuare si in mansa secunda. In conditii si mai grele, dictate de plecarea primilor zece clasati in ordine inversa. Tensiunea a fost maxima si acest lucru avea sa se vada si la final, cand doar 23 din totalul celor 30 de concurenti vor ajunge sa treaca linia de sosire.

Victoria i-a revenit lui Victor Taras, care isi pune si el numele pe lista invingatorilor si urca totodata pe pozitia a sasea in campionat. Singurul care a incercat sa-l detroneze a fost Oscar Williams. Plecat de pe pozitia a noua, el si-a vazut de cursa si dupa ce si-a crosetat adversarii incet dar sigur, avea sa treaca linia de sosire al doilea, la 7,6 sutimi de secunda de invingator! L-a atacat pe lider, a incercat sa treaca in fata acestuia dar – inca o data – fara sa riste un incident care sa-i spulbere “constructia” din cele patru etape precedente.

La mare distanta, Maximilian Junger si-a asigurat ultima pozitie de pe podium, in timp ce Dragos Simion a venit al patrulea, urmat de Emanuel Gaczella si Mihai Suteanu. Dar locul al patrulea nu mai inseamna prea mult pentru fostul lider, care stie ca va trebui sa renunte la unul dintre cele opt rezultate pe care le va contabiliza la final de campionat. Conditii in care, misiunea sa devine din in ce mai dificila.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.