CNDC Betano, intrecerea de racing digital derulata sub egida FRAS, a programat o noua runda. Disputata, virtual, pe circuitul de la Mugello, aceasta a stabilit favoritii la titlu.

La capatul a doua manse garnisite cu toate ingredientele necesare unui spectacol pe masura, etapa a cincea din Campionatul National Digital de Circuit Betano l-a scos la rampa pe Florin Mergea. Acesta a devenit cel de-al 8-lea castigator din acest sezon.

Totodata, Oscar Williams si-a trecut in cont cel de-al treilea succes in cele trei etape la care a participat. Cu o zestre de 22 de puncte acumulate pe circuitul de la Mugello, Dragos Simion ramane lider in clasamentul general. Constanta pilotului de la Willi Motorsport este atuul care i-a asigurat pastrarea fotoliului de lider, chiar daca n-a reusit niciun succes pana acum. Cu un pluton fruntas de sase piloti situati intr-un ecart de 36 de puncte, batalia pentru titlu se anunta mai mult decat interesanta.

CALIFICARI: Riis, cel mai rapid chiar la debut

Spre surprinderea generala, calificarile au venit cu o noua surpriza. Urmas Riis – care a venit sa intareasca randurile echipei CRG Romania – a reusit sa-si adjudece prima pozitie pe grila de start. El a castigat in etapa de la Mugello a CNDC Betano duelul cu colegul sau, Oscar Williams. Diferenta dintre cei doi a fost de numai 37 de miimi de secunda.

Zecarul eSports a reusit o replica pe masura. Mihai Dragan si Florin Mergea au confiscat linia a doua a grilei. Cei doi au fost la o diferenta de o singura zecime si respectiv o zecime si jumatate fata de cel mai bun timp.

Clasat la o singura miime de secunda dupa Florin Mergea, Cristian Moisescu si-a plasat masina pe prima pozitie a celei de-a treia linii. Alaturi de el a fost Emanuel Gaczella. In timp ce Maximilian Junger, Claudiu Clima, Dragos Simion si Mihai Suteanu au completat Top Ten-ul calificarilor.

MANSA I: Strategia perfecta a strainilor

Pozitia de pe prima linie la start si strategia clara de echipa au facut ca Oscar Williams sa treaca foarte rapid la conducere. Si a ramas acolo pana la trecerea liniei de sosire. Iar diferenta de peste sase secunde fata de al doilea clasat ne scuteste de orice comentarii. Singura fisura in strategia celor de la CRG Romania a venit atunci cand greseala lui Urmas Riis l-a facut pe acesta sa piarda locul secund in favoarea lui Cristian Moisescu.

Urmas Riis si-a asigurat ultima pozitie de pe podium, in timp ce colegul sau de echipa Maximilian Junger a terminat al patrulea. Aceasta dupa ce a rezistat presiunii exercitate de Claudiu Clima, Dragos Simion si Emanuel Gaczella. Piloti clasati pe locurile 5, 6 si respectiv 7.

Leo Borlovan, debutantul Jack Smith si Florin Mergea au completat pozitiile din Top Ten. Ultimul a fost constrans sa-si schimbe strategia din mers, dupa ce o greseala l-a scos din batalia pentru primele locuri. Fara sa se piarda, Florin si-a reevaluat imediat strategia stiind ca pozitia a zecea ii va asigura plecarea din pole position in mansa secunda.

MANSA II: Prima victorie din cariera pentru Florin Mergea

Duelul dintre CRG Romania Racing si Zecarul eSport din CNDC Betano a continuat si in mansa secunda. Atunci cand reprezentantii celor doua echipe – Florin Mergea si Jack Smith – au plecat de pe prima linie. Dar de aceasta data castig de cauza a avut Zecarul e Sport, evolutia sigura a lui Florin Mergea terminandu-se pe cea mai inalta treapta a podiumului de premiere si cu cel mai rapid tur din cursa. Un rezultat care confirma prestatiile constante ale tenismenului care urca pe locul secund in competitia pilotilor.

Jack Smith termina pe locul secund, la mai putin de o secunda de invingator dar fara sa fi reusit o amenintare serioasa a dominarii acestuia. Dar vedeta mansei si totodata performer al etapei de la Mugello a fost Cristian Moisescu. Dupa locul secund in prima mansa, pilotul de Virtual Racing a plecat de pe pozitia a noua si incet dar sigur a urcat pana pe treapta a treia a podiumului. Iar cele 35 de puncte adunate aici ii permit sa revina in cursa pentru titlu.

Plecat de pe pozitia a treia a grilei, Leo Borlovan a confirmat evolutiile bune din ultima vreme, pilotul de la GP24 E-Sports reusind sa termine al patrulea, in fata unui pluton format din Claudiu Clima, Dragos Simion si Oscar Williams. Performanta remarcabila daca avem in vedere ca cei trei se afla in fata timisoreanului in clasamentul general.

Dragos Simion a mizat inca o data pe constanta si isi pastreaza pozitia de lider in campionat, in timp ce Oscar Williams ne-a aratat din nou ca se descurca ceva mai greu atunci cand evolueaza in pluton. Pozitiile din Top Ten ale cursei din CNDC Betano au fost completate de Mihnea Georgescu, Aldrin Opran si Valentin Boldur.

Etapa urmatoare este programata la Imola, in ziua de 22 mai 2020.

Clasament provizoriu dupa primele 5 etape

1. Dragos Simion 126p
2. Florin Mergea 116p
3. Claudiu Clima 115p
4. Oscar Williams 103p
5. Leo Borlovan 95p
6. Cristian Moisescu 90p
7. Emanuel Gaczella 60p
8. Aldrin Opran 59p
9. Bogdan Mutu 58p
10. Victor Taras 55p

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.