CNDC Betano ne-a oferit o schimbare de scenariu. Dupa trei etape in care s-au consemnat sase invingatori diferiti, Campionatul National Digital de Circuit Betano a inregistrat la Barcelona o modificare.

Aceasta a venit din partea lui Oscar Williams, castigatorul primei manse de la Nürburgring reusind sa repete performanta si la Barcelona. Inca o data britanicul si-a adjudecat maximul de puncte in etapa din Spania si urca pe pozitia a cincea din campionat.

Liderul a demonstrat, daca mai era nevoie, ca este redutabil la capitolul constanta. Clasat pe pozitia a cincea si respectiv a patra in cele doua manse, Dragos Simion si-a marit avantajul fata de cel mai apropiat rival la 15 puncte. Surpriza etapei a venit din partea lui Aldrin Opran, care s-a impus in mansa secunda. El a devenit cel de-al saptelea pilot care isi trece numele pe lista invingatorilor.

CALIFICARI: Williams in prim plan

Pentru a doua oara consecutiv, batalia din calificari i-a dat castig de cauza lui Oscar Williams. Cronometrat in 1:47.103, a fost mai rapid cu peste doua zecimi fata de Florin Mergea (Zecarul eSports). Colegul sau de echipa – Claudiu Clima – a obtinut cel de-al treilea timp, iar Victor Taras i s-a alaturat pe linia a doua.

Mai lent cu peste o jumatate de secunda, liderul campionatului a trebuit sa se multumeasca doar cu pozitia a cincea. Pilotul de la Willi Motorsport urma sa imparta linia a treia cu Leo Borlovan, cel mai bine clasat pilot al gruparii GP24 E-Sports. Despartiti de numai cinci miimi de secunda, Emanuel Gaczella si Maximilian Junger s-au plasat pe linia a patra. Ei au fost urmati de Cristian Moisescu si Mihai Suteanu.

MANSA I: Victoria, o formalitate pentru britanic

Dupa recitalul din calificari, Oscar Williams a lamurit soarta primei manse inca de la start. Plecat din pole position, a tasnit pe prima pozitie fara a se mai uita inapoi. Evolutia sa a lasat impresia unei simple formalitati. Britanicul a ajuns ca la finalul cursei din CNDC Betano sa aiba peste 12 secunde avans fata de ocupantul locului secund, Victor Taras.

Plecat de pe linia a doua a grilei, acesta a reusit destul de rapid sa urce pe locul secund. Pozitie pe care a pastrat-o in ciuda presiunii exercitate de Florin Mergea. Cel care si-a adjudecat ultima pozitie de pe podiumul de premiere. Si aceasta dupa un duel la cutite cu colegul sau de echipa, Claudiu Clima.

In spatele lor, Dragos Simion si-a inceput weekendul cu o clasare pe pozitia a cincea, pilotul echipei Willi Motorsport mizand pe atuul constantei. Emanuel Gaczella a trecut linia de sosire pe locul al saselea. Celelalte locuri din Top Ten au fost ocupate de Leo Borlovan, Cristian Moisescu, Sergiu Nicolae si Aldrin Opran.

Cel mai rapid tur: Oscar Williams (CRG Romania Racing), 1m.47.401s.

MANSA II: Surpriza Opran a confirmat

Plecat din pole position, Aldrin Opran a demonstrat ca nu intamplator a castigat opt pozitii in mansa intai. Pilotul echipei Willi Motorsport si-a fructificat avantajul pozitiei de pe grila si a rezistat atacurilor lansate de Emanuel Gaczella. Iar la final a devenit cel de-al saptelea castigator in CNDC Betano 2020.

Cu evolutii mai sigure de la o etapa la alta, Leo Borlovan a terminat al treilea. Iar diferenta de mai putin de o secunda fata de lider este elocventa pentru prestatia pilotului de la GP24 E-Sports. Dragos Simion a castigat doua locuri si a trecut linia de sosire al patrulea. Suficient pentru a ridica la 24 numarul punctelor cucerite la Barcelona si pentru a-si pastra fara probleme pozitia de lider in campionat.

Cel mai rapid tur: Florin Mergea (Zecarul eSports), 1m.47.496s.

Comunicatul FRAS in varianta completa: Comunicat-CNDC-Etapa-04.

Clasament CNDC Betano

1. Dragos Simion 104p
2. Claudiu Clima 89p
3. Florin Mergea 86p
4. Leo Borlovan 71p
5. Oscar Williams 70p
6-8. Cristian Moisescu 55p
Bogdan Mutu 55p
Victor Taras 55p
9. Emanuel Gaczella 50p
10. Bogdan Moldovan 48p

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.