Oscar Williams si-a probat din nou precizia de metronom in CNDC Betano. In runda cu numarul sase a campionatului, britanicul si-a trecut in cont pentru a patra oara consecutiv victoria din prima mansa. Iar zestrea de 32 de puncte adunata pe circuitul de la Imola l-a adus pe locul secund in campionat. El este la doar sase puncte de liderul Dragos Simion. Caci pilotul de la Willi Motorsport a reusit sa-si confirme statutul de lider doar in mansa secunda.

Dupa un parcurs de exceptie in primele cinci etape, Florin Mergea a avut un weekend pe care va trebui sa-l uite cat mai rapid. Cele trei puncte obtinute l-au adus pe jucatorul nostru de tenis pe pozitia a cincea in clasamentul general. Dar diferenta de 34 de puncte dintre primul si cel de-al saselea pilot din campionat face ca batalia din ultimele etape sa se anunte interesanta.

Clasamentul final se va realiza pe sistemul N – 1. N este numarul total de etape, iar 1 e cea mai slaba pozitie din acest sezon.

CALIFICARI: Suteanu iese la rampa

Calificarile aveau sa-l scoata la rampa pe Mihai Suteanu, care a confirmat intrarea sa in plutonul pilotilor aflati in batalia pentru victorie. Pilotul echipei Willi Motorsport si-a trecut in cont un timp de 1:43.926. El a fost singurul care a coborat sub bariera de 1:44.

Rezultat care i-a asigurat plecarea din pole position. Alaturi de el, pe prima linia s-a aflat Oscar Williams. Urmas Riis si Victor Taras si-au impartit linia a doua a grilei. Ei au fost urmati de Cristian Moisescu, Lukas Hellmann, Leo Borlovan, Maximilian Junger, Emanuel Gaczella si Florin Mergea. De notat aparitia a pozitia a 15-a a grilei a debutantului Horia Roca, din echipa Heritage Motorsport.

MANSA I: Oscar Williams, victorie fara emotii

Asa cum era de asteptat, prima mansa a lasat impresia unui déja-vu. Oscar Williams a reusit sa transeze soarta victoriei fara niciun fel de probleme. Britanicul a trecut linia de sosire cu un avans de peste patru secunde fata de al doilea clasat. Si si-a pastrat procentajul de 100 % in privinta performantelor din prima mansa in ultimele patru etape.

Chiar daca nu a reusit sa-si fructifice avantajul plecarii din pole position, Mihai Suteanu a terminat al doilea. El a avut un avans de aproape sapte secunde in fata lui Maximilian Junger. Dar Junger, care a plecat de pe pozitia a opta, a avut mult de lucru pentru a obtine acest rezultat. De altfel, soarta ultimei pozitii de pe podium a fost decisa gratie unui avantaj de 316 miimi de secunda.

Victor Taras s-a clasat al patrulea, urmat de Cristian Moisescu, Emanuel Gaczella si debutantul Horia Roca. Cel care a plecat de pe pozitia a 15-a a grilei. Ultimele pozitii din Top Ten au fost adjudecate de Lukas Hellmann, Leo Borlovan si Sabin Stroescu. Ultimul reusind la randul sau o prestatie remarcabila daca avem in vedere ca a plecat de pe pozitia a 23-a de pe grila de start.

Pentru Florin Mergea lucrurile nu au mers deloc conform planurilor, clasarea pe pozitia a 14 fiind departe de rezultatul pe care si l-ar fi dorit tenismanul nostru.

MANSA II: Leo Borlovan, la primul succes

Daca ar fi sa ne rezumam strict la batalia pentru victorie, mansa secunda s-a derulat dupa un scenariu identic cu cel al primei curse. Pe o grila inversata, Leo Borlovan a plecat de pe pozitia a doua si a reusit sa se impuna.

Dar batalia a fost ceva mai stransa. Sabin Stroescu s-a clasat al doilea la o secunda diferenta. Deloc rau pentru un pilot care a inceput mansa precedenta din pozitia 23! Plecat al treilea, Lukas Hellmann si-a aparat pozitia pana la trecerea liniei de sosire. Podiumul a fost o rasplata bine meritata dupa un weekend cu evolutii bune pentru pilotul echipei Zecarul eSports.

In spatele acestora, la o diferenta de aproape 15 secunde, Maximilian Junger a terminat al patrulea dupa o cursa in care a câstigat patru pozitii. Remarcabil daca avem in vedere ca vorbim de duelul din Top Ten. Dar cel mai important lucru pentru pilotul de la CRG Romania Racing sunt cele 28 de puncte adunate in etapa de la Imola. Imediat in spatele sau, la o diferenta de circa patru zecimi de secunda, Dragos Simion termina al cincilea si obtine punctele atât de necesare in mentinerea pozitiei de lider in campionat.

Daca pentru unii ar parea destul de putin, sa spunem ca rezultatul vine dupa ce pilotul echipei Willi Motorsports a plecat de pe pozitia a 12-a. Intr-un pluton compact, Maximilian Junger si Dragos Simion au fost urmati de Oscar Williams, care câstiga la rândul sau patru locuri, Victor Taras, Claudiu Clima, Horia Roca si Cristian Moisescu, care a inchis Top Ten-ul mansei secunde. Pentru Florin Mergea, cosmarul italian s-a terminat cu un loc 16, la aproape o jumatate de minut de invingator.

Etapa urmatoare este programata la Spa-Francorchamps, in ziua de 29 mai 2020.

Clasament general provizoriu CNDC Betano

1. Dragos Simion 141p
2. Oscar Williams 135p
3. Claudiu Clima 123p
4. Leo Borlovan 122p
5. Florin Mergea 119p
6. Cristian Moisescu 107p
7. Victor Taras 78p
8. Emanuel Gaczella 73p
9. Maximilian Junger 70p
10. Bogdan Mutu 62p

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.