Ott Tanak a inceput in forta partea finala a sezonului din WRC. Liderul clasamentului general a plecat cu maximum de puncte, 30, din Finlanda. Si, evident, s-a distantat in fruntea ierarhiei provizorii a campionatului.

Tanak a plecat primul. Un handicap intr-o runda pe macadam. Insa a mers extrem de bine si a fost lider buna parte din prima zi. Ulterior, pe fondul unei batalii extrem de stranse, cu multiple schimbari de lider, Ott a trecut in fruntea ierarhiei. Si s-a dus catre victorie, adjudecandu-si si Power Stage, pentru maximum de puncte bonus. Un succes in fieful sefului echipei Toyota Gazoo Racing, Makinen, care-i permite sa acumuleze 180 de puncte. Cu 22 mai multe decat Ogier si 25 peste Neuville.

Finlandezii la putere

Doi piloti finlandezi au completat podiumul. Esapekka Lappi a fost al doilea, obtinand cel mai bun rezultat al sau pentru Citroen. Ca si Tanak, a avut de castigat de pe urma greselilor facute de Jari-Matti Latvala si Kris Meeke, atunci cand acestia erau pe primele pozitii.

Meeke a rupt suspensia, iar pe aceeasi proba, disputata sambata dimineata, Latvala a pierdut timp pretios in urma unui impact. Britanicul a abandonat, in timp ce Jari-Matti, mai norocos, s-a multumit cu un ritm care i-a adus pozitia a treia. Ecartul sau fata de Lappi a fost de 7,6 secunde, dar punctele aduse echipei sunt pretioase.

Ogier, doar pe cinci

Mikkelsen s-a duelat pe finalul weekendului cu Ogier si a reusit sa-l devanseze cu 2,7 secunde. Andreas s-a clasat pe 4 si a fost cel mai bine clasat pilot Hyundai, Neuville terminand pe 6, in timp ce Breen, revenit in WRC, s-a clasat pe 7. In fata lui Teemu Suninen, care, cu pozitia a 8-a, a fost cel mai rapid reprezentant M-Sport.

Kalle Rovanpera a castigat categoria WRC2 Pro si a fost pe 9, in timp ce ultimul punct la general i-a revenit rusului Nikolay Gryazin. Acesta si-a adjudecat victoria in WRC2. Tom Kristensson s-a impus in Junior WRC. Raul Badiu si Gabriel Lazar au abandonat in urma unei iesiri in decor pe PS6, cand se aflau pe pozitia a patra. O iesire violenta, in urma careia masina a fost avariata serios. Cei doi au o stare de sanatate stabila, dar Raul ramane sub observatie cateva zile in spitalul din Jyvaskyla.

Tanak face maximum de puncte in Finlanda! clasament-Finlanda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.