Super Rally isi desemnase campionul inca de la etapa a treia, desfasurata la Craiova. Costel Casuneanu si-a trecut in cont titlul, dar etapa desfasurata in weekend la Bucuresti s-a bucurat de o audienta foarte buna. Atrasa de un spectacol sportiv desfasurat in conditiile optime ale unei frumoase zi de toamna.

Campionul national en-titre Vlad Cosma s-a impus in etapa finala a sezonului 2019. El a reusit sa il devanseze in ultimele manse pe Costel Casuneanu, noul campion al competitiei. Invingator si in calificari, de unde 12 cel mai bine clasati au avansat in finala etapei, Vlad Cosma a reusit cel mai bun timp chiar in mansa finala, cand a fost cronometrat cu 02:09,906. Pilotul de la Napoca Rally Academy a concurat pe un Ford Fiesta R5, pe care l-a impartit in runda din Capitala cu Bogdan Marisca.

Casuneanu campion, Aur pe doi

In ciuda victoriei, Vlad Cosma i-a predat stafeta de campion open lui Costel Casuneanu. Acesta s-a clasat al doilea in Trofeul UniCredit Leasing powered by Opel. El a terminat traseul de concurs in 02:11,409.

Cu cele 9 puncte pentru locul secund, Casuneanu a ajuns la 38 de puncte dupa patru etape (doua locuri 1, doua locuri 2). Iar pe 30 noiembrie, la Timisoara, va urca pe prima treapta a podiumului de la Gala Campionilor FRAS. Este al doilea titlu pentru pilotul originar din Bacau. Acesta mai are in plamares titlul la Clasa Extrem in Campionatul National de Off Road.

In clasamentul general al campionatului, Casuneanu este urmat de Titi Aur. Recordmanul titlurilor absolute in raliurile de la noi a incheiat sezonul cu 26 de puncte. Robert Barabas termina pe treapta a treia a podiumului, cu 25 de puncte. El a fost urmat de Vlad Cosma, care a acumulat 24.

Super Rally: Cosma castiga in Bucuresti Super-Rally-clasament
Marisca, pe locul trei in etapa bucuresteana

Podiumul general de la Bucuresti a fost completat de Bogdan Marisca. Fostul campion national absolut de raliuri a inregistrat un timp de 02:12,854 tot pe ultima mansa a etapei.

Un total de 42 de concurenti au fost prezenti pe traseul de concurs amenajat pe bulevardul Kiseleff, care a avut un grad de dificultate mai ridicat fata de cel ales in 2018. Invitatul special al evenimentului a fost fostul campion mondial din PWRC, Manfred Stohl.

Austriacul a fost prezent cu un Ford Fiesta Eletric, pe care l-a impartit cu Dani Otil. Stohl nu a concurat insa, onoarea revenindu-i lui Otil, care a si castigat Clasa Eletric, devansandu-l pe Sorin Ghisoi (VW Golf E).

Super Rally: Cosma castiga in Bucuresti Super-rally-finala
Sase etapa in 2020

Aproape 10.000 de spectatori au fost prezenti la evenimentul care trage cortina peste sezonul 2019 in Super Rally. Unul care a mai propus etape la Mangalia, Targu Mures si Craiova. Pentru 2019, Mihai Leu, promotorul seriei, a anuntat un total de 6 astfel de evenimente.

Super Rally: Cosma castiga in Bucuresti Super-Rally-2-1-1024x684In ceea ce priveste topul final pe clase la Bucuresti, Vlad Cosma s-a impus si la Clasa 1, acolo unde a fost urmat de aceiasi Costel Casuneanu si Bogdan Marisca. La 2A, dedicata masinilor cu doua roti motrice si sub 1600CMC, Bogdan Vrabie a reusit o noua victorie. Un succes venit la o saptamana dupa ce si-a asigurat titlul in Cupa Suzuki in Campionatul National de Raliuri Dunlop. Tot pe Suzuki Swift, Vrabie a avut un timp de 02:30,507, fiind urmat de Ionut Moisii (Citroen Saxo VTR) si Sorin Jurca (Peugeot 206).

Danny Ungur, actual vicepresedinte al FRAS, a avut o revenire spectaculoasa si s-a impus la Clasa 2B. Pe un Renault Clio, pe care l-a impartit la Bucuresti cu Mihai Manole, Ungur a castigat divizia masinilor cu doua roti motrice si peste 1600 cmc. Acesta l-a depasit la mai putin de o secunda pe Robert Barabas (Fiat 126 Proto) si pe Adi Teslovan (Citroen DS3 R3).

Armando Battochi (Ferrari 458 Challenge) a inregistrat o victorie clara la Clasa 3A. Acolo unde Emil Ghinea (Renault Clio V6) a avut al doilea timp, iar Julian Raduta (Mercedes Benz 190) a completat podiumul. La 3B, Aurelian Andronache a reusit victoria, invingandu-i pe Lucian Radut si pe Costi Stratnic. Prezent, in premiera, la super rally, francezul Jerome, pe o Formula Renault, a avut dificultati cu monopostul pe traseul de la Bucuresti.

De mentionat este din nou prezenta veteranului Valentin Nemtanu, care a luat startul cu Dacia 1310.

Sursa: FRAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.