Succes pentru echipajul Cristiana Oprea-Diana Hategan in ERC Ladies’ Trophy. La debutul lor european, primul echipaj 100% romanesc din istoria competitiei a terminat intrecerea fetelor cu maximum de puncte.

A fost un vis. Ca sa nu-i spunem o nebunie. In care au crezut. Au construit pas cu pas proiectul. Avand alaturi o multime de oameni. Parteneri. Concurenti colegi in intrecerea interna de raliuri. Apropiati. Cu totii oferindu-le sprijin atunci cand au avut de infruntat obstacole sau de luat decizii.

Și au ajuns la Rally di Roma Capitale. Primul echipaj feminin din istoria raliurilor din Romania care ia startul la o etapa a Campionatului European. A fost prima lor cursa cu o mașina in specificatia R2. Un Peugeot 208 al lui H Motorsport.

Au fost și emotii. In perioada pre-cursa, atunci cand o roata a decis sa paraseasca mașina. Lucrurile au fost puse insa la punct. Și a inceput aventura. Una incheiata dupa parcurgerea intregii distante cu al doilea timp in ERC Ladies’ Trophy. Dar cu maximum de puncte, pentru ca fiind a 8-a in ERC 3, a obtinut o clasare mai buna la clasa sa decat Emma Falcón, de la Rallye Team Spania, care a precedat-o. Locul 3 i-a revenit lui Catie Munnings (Peugeot Rally Academy).

Pentru pasionatii de statistici sa notam ca victoria i-a revenit caștigatorului ultimelor doua editii ale Transilvania Rally. Primul succes in Europa in 6 ani și cel de-al 19-lea al carierei in ERC pentru dublul campion european. Mai mult, o victorie care il aduce pe pozitia a 8-a in palmaresul all-time al competitiei, la egalitate cu legendarul Walter Röhrl și cvadruplul campion al Frantei, Bernard Béguin, vicecampionul european din 1980.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.