Cristiana Oprea si Diana Hategan scriu istorie in automobilismul romanesc. Pentru prima data in istoria sporturilor cu motor de la noi, un echipaj 100% feminin ne va reprezenta in prestigiosul Campionatul European de Raliuri. Fetele, o prezenta constanta pe probele speciale autohtone, vor lua startul in weekend la Rally di Roma Capitale (19-21 iulie), in Italia.

Cu aceasta ocazie, ele vor trece la un material de concurs superior, o masina Peugeot 208 R2. Aceasta este pregatita de echipa #Motorsport, iar ele vor puncta la clasa RC4. Totodata, intra in lupta pentru ERC Ladies Trophy, premiu menit sa incurajeze o prezenta cat mai numeroasa a femeilor in motorsport. Punctele pentru acest trofeu se castiga in functie de locul obtinut in clasamentul final 2 roti motrice sau integrale. Astfel se incurajeaza egalitatea sanselor in sport fara sa fie nevoie de un clasament exclusiv feminin.

Entuziasmul, cuvantul de ordine

“Imi este greu sa cuprind in cuvinte entuziasmul acestor zile. Dupa multe luni de munca necontenita, sunt incredibil de fericita ca am reusit sa construim acest proiect. Am reusit partial cu un buget strans atent de la partenerii nostri, partial cu bani imprumutati. Nu trebuie sa uitam si importanta sustinere din partea multor colegi din motorsportul romanesc”, spune Cristiana Oprea.

„Plecam la Roma cu obiective foarte clare: sa invatam cat mai mult de la cei mai buni. Vrem sa ne acomodam cu noua masina si sa ajungem cu bine la finish. Recunosc ca am cateva emotii, dar vreau sa ne si bucuram de acest moment. In plus, sa demonstrez ca niciun vis nu e imposibil daca muncesti suficient de mult. Imi doresc ca acesta sa fie doar inceputul unei noi etape. Dorim sa atragem langa noi si alti parteneri, care sa ne permita participarea la un campionat complet. Ca si o evolutie fireasca pe plan sportiv”, a incheiat Cristiana Oprea, pilotul echipajului.

Copilotul Diana Hategan este si ea incantata de ceea ce urmeaza. “Ma bucur de faptul ca acest mic proiect al nostru s-a concretizat. Sunt increzatoare ca il vom duce la bun sfarsit cu o evolutie buna. Ma simt pregatita pentru aceasta provocare si sunt curioasa sa cunosc acest sport la standarde inalte. Chiar daca suntem la prima participare cu R2, vrem sa fim cat mai competitive. Ne dorim sa invatam, sa crestem de la o proba la alta. Si, evident, sa ne intoarcem acasa cu amintirea unei experiente frumoase”, a spus ea.

Toate drumurile duc la Roma

Evenimentul Rally di Roma Capitale a pregatit pentru concurenti 203km de probe speciale pe asfalt, cu centrul de comanda si parcul de service amenajate in orasul Fiuggi. Startul festiv va aduce insa masinile de concurs chiar pe strazile Romei, care vor defila vineri dupa-masa in cadrul unei parade pana la rampa de start amenajata in zona Castel Sant’Angelo. Evenimentul se va incheia duminica seara cu superspeciala amenajata pe faleza din Ostia de la 19:00, care va fi urmata de ceremonia de premiere de la 20:30.

Femei in istoria ERC

European Rally Championship (ERC) este primul si cel mai vechi campionat international de raliuri organizat de FIA, prima editie avand loc in 1953. Printre prezentele feminine care s-au remarcat in ultimii ani si au castigat ERC Ladies Trophy se numara pilotii Emma Falcon (2018, Spania), Tamara Molinaro (2017, Italia), Cattie Munnings (2016, UK), dar si Ekaterina Stratieva (Bulgaria), care a castigat editiile din 2014 si 2015.

Cristiana a muncit necontenit pentru a acumula cat mai multa experienta in pilotaj la volanul Daciei Sandero, cu care a concurat pana acum in competitia Cupa DACIA din Campionatul National de Raliuri. In 2019, si-a sacrificat participarea la cateva dintre etapele nationale din lipsa de buget, iar acum a reusit sa isi transforme in realitate visul de a debuta in ERC multumita partenerilor Michelin, Holiday Club, UnoCardio Sports prin Health Shop, Scoala de Soferi TEO si parteneri tehnici Walero si DJI Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.