Simone Tempestini si Sergiu Itu au castigat Raliul Argesului pentru al doilea an consecutiv. Cei doi au reusit sa se impuna in 5 din cele 6 probe speciale ale rundei care a deschis Campionatul Național de Raliuri Betano.

La primul lor raliu cu Skoda Fabia R5, Simone Tempestini si Sergiu Itu au incheiat cei 104,6 kilometri de probe speciale in 55 de minute si 34 de secunde. Grație acestui succes, FRAS si Betano le-a oferit un cec in valoare de 1.000 de euro. Este suma pe care o va primi fiecare echipaj castigator de etapa din acest sezon.

Lupta stransa pentru locul doi la Open

Locul secund in ierarhia Open in Raliului Argesului a revenit echipajului Dan Girtofan/Tudor Marza (Skoda Fabia R5). La 01:13,8 in urma lui Simone, Girtofan s-a declarat mulțumit de rezultat. Performanta din Arges este podiumul cu numarul 13 pentru echipajul condus de dublul campion national absolut.

Locul 3 a fost ocupat de Alexandru Pitigoi. Cel care a revenit dupa aproape doua decenii pe asfaltul din Arges. ”Dodo” a ratat poziția a doua chiar pe ultima proba speciala. Pe care a fost mai lent cu 8,9 secunde decat Girtofan. Pe un Porsche 911 GT3 CUP, Pitigoi, avandu-l in dreapta pe Anton Avram, a incheiat Raliul Argesului cu un timp total de 56:55,0.

Pilotul bucurestean ramane si cu bucuria din prima parte a zilei finale. Atunci cand a „batut” Transfagarasanul. Acesta a incheiat cei 15,1 kilometri de pe PS5 in 7:02,70. Timp cu care a fost mai rapid cu 7,1 secunde decat Tempestini si cu 11,6 secunde fata de Girtofan.

Porcisteanu, pe podiumul FIA

Inscris in ultimul moment la raliu, Vali Porcisteanu a avut o evoluție excelenta. El a obtinut  al patrulea timp al evenimentului si un podium in clasamentul general FIA. Favoritul publicului argesean a concurat la aceasta ediție pe un Mitsubishi Lancer Evo 9. Masina cu care a si castigat clasa RC2N.

Campionii naționali en-titre de la juniori, Norbert Maior si Francesca Maior au confirmat si pe Peugeot 208 R2. Ei au incheiat intrecerea pe locul 5, cea mai buna clasare personala la Open din cariera. Cei doi frati s-au impus clar atat la RC4, cat si la 2 Roti Motrice.

In Top 10 Open al Raliului Argesului 2020 s-au mai clasat echipajele Cristi Dolofan/Petre Toba (Peugeot 208 R5), Bogdan Nastase/Delia Nastase (Mitsubishi Lancer Evo 9), Mihai Manole/Marc Banca (Renault Clio R3), Adi Iliescu/Rares Badea (Mitsubishi Lancer Evo 7), Enis Arif/Carmen Poenaru (Skoda Fabia R5).

La Debutanți, victoria i-a revenit lui Roland Csato. Cel care l-a avut in dreapta pe Csikos Sandor la bordul unui Suzuki Ignis Sport. In topul juniorilor se regaseste Danut Budai. Pilot care porneste astfel ca favorit in cursa pentru premiile puse in joc de FRAS si Ecologic 3R Ambalaje. Pe 2 s-a clasat Cristian Sugar, iar al treilea Roland Csato.

Revenit in Campionatul Național de Raliuri Betano, Raul Badiu s-a impus autoritar la Cupa Dacia. El a reusit sa fie mai rapid cu 1:56,3 decat Sugar. Emanuel Resiga si Denisa Resiga s-au impus la Rally 2.In timp ce la ”istorice” victoria le-a revenit lui Gunther Graef si Bogdan Iancu.

In clasamentul echipelor, echipa lui Simone Tempestini si Sergiu Itu, Napoca Rally Academy, si-a adjudecat victoria. Campioana en-titre a obtinut 92 de puncte. Ea a fost urmata de DTO Rally Team, cu 70 de puncte, si de Sibiu Racing Team, 68 de puncte.

Rezultatele provizorii ale Raliului Argesului: Clasamente-Finale-Arges.cleaned.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.