Simone Tempestini Hyundai i20 R5

Simone Tempestini nu va mai efectua programul din WRC 2 alaturi de Citroen. In 2019, triplul campion al Romaniei si campionul mondial JWRC din 2016 schimba producatorul. In acest sezon, Simone si Sergiu Itu vor pilota un Hyundai i20 R5.

In programul international, pilotul Napoca Rally Academy va beneficia de sprijin tehnic de la Friulmotor. In plus, el este sprijinit de Hyundai Customer Racing. Iar obiectivul este acela de a lupta pentru victorie in WRC 2.

Simone Tempestini schimba Citroen cu Hyundai in WRC 2 Simone-Tempestini-1024x682Simone Tempestini debuteaza in 2019 in Corsica

Prima aparitie a lui Tempestini in WRC 2 este programata in Rally Tour de Corse. Intrecerea este programata la finele lunii martie. Pentru a pregati acest raliu, Simone si Sergiu vor concura in perioada 16-17 martie la Rally dei Laghi.

„Sunt recunoscator pentru oportunitatile avute alaturi de Citron. Era important sa fim prezenti in Campionatul Mondial. Acum insa este momentul unei noi etape”, a declarat Simone. In ceea ce priveste noul sezon, el a precizat: „Avem obiective indraznete. Ne dorim sa luptam pentru victorie. Ma bucur ca avem oportunitatea sa lucram impreuna cu echipa condusa de Claudio De Cecco si Hyundai. Suntem constienti ca fiind o masina noua pentru noi, va trebui sa muncim foarte mult inainte de primele etape pentru a putea fi la inaltimea rivalilor nostri.”

In ceee ce priveste Campionatul National de Raliuri, planurile, in momentul de fata, includ participarea la 5 etape. Obiectivul sau este, evident, acela de a obtine al patrulea titlu national. Acesta este al doilea an consecutiv cand Simone si Sergiu concureaza impreuna. In 2018 cei doi si-au trecut in cont titlul national si un loc doi in etapa din Turcia a WRC 2. La aceeasi runda, au devenit primul echipaj roman care termina o etapa de WRC in puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.