Red Bull Romaniacs

Red Bull Romaniacs editia 2019 este la numai cateva zile distanta. Competitia se va desfasura in perioada 30 iulie- 3 august.

Cel mai dificil raliu hardenduro din lume, provocarea suprema cand vine vorba de anduranta in enduro extrem. O competitie care are pe lista de inscrisi adevarate vedete ale acestui sport. Ii amintim pe Graham Jarvis, Jonny Walker, Wade Young, Alfredo Gomez sau Billy Bolt.

Se anunta o cursa extrem de disputata la toate cele patru clase: Gold (cel mai dificil traseu), Silver, Bronze si Iron. Riderii, reprezentand 50 de natiuni, isi doresc o editie mai usoara comparativ cu 2018, cand traseul a devenit aproape imposibil din pricina ploilor torentiale. Vremea se dovedeste insa destul de imprevizibila vara aceasta in Carpati. Asa ca nu putem decat sa speram ca zeii vremii vor fi mai blanzi de aceastp data.

Nu va fi un raliu usor

Teo Isac, directorul de traseu si cel care coordoneaza o echipa internationala de track manageri cu enduristi iscusiti provenind din sapte tari, afirma ca nu va fi un raliu usor. Totusi, vorbim de cel mai dur din Seria Mondiala.

Prima dintre cele patru zile de off-road este una compacta si tehnica. A doua este cea mai lunga, cu distante mari de parcurs la toate clasele. Cea de-a treia zi este tot una compacta, dar care da posibilitatea de respiro. Pentru ca are inclusa o legatura de 40 de km. Cea de a patra, si ultima zi de off-road, este gandita sa fie cea mai dura. Ea se va incheia cu deja traditionalul finis de pe dealul Gusteritei de langa Sibiu.

Marti, show urban la Prolog

Pana la zilele de off-road, concurentii au de trecut peste Prologul din centrul orasului. Un show urban cu 12 sectiuni de obstacole drept scena. Dar si cu rideri determinati sa obtina o clasare cat mai buna pe lista de start a primei zile in munti.

Asadar, marti, 30 iulie, incepand cu ora 08:00, pe Bd-ul Coposu din Sibiu au loc calificarile pentru finala de la Prolog. Cea care va incepe la ora 17:00 si va fi transmisa in direct la tv, de catre Pro.X (Romania), si online, de Red Bull TV (stream international disponibil in trei limbi).

Declaratiile lui Wade si Manuel

Ce spun o parte dintre vedetele Red Bull Romaniacs inainte de startul celei de a 16-a editii?
Wade Young (Africa de Sud – castigator in 2018): „Este o cursa de 5 zile. Trebuie sa ramai concentrat tot timpul. Chiar si o simpla greseala se poate solda cu un abanon. Deci, pentru mine, partea cea mai provocatoare este sa ramai concentrat. Este cel mai lung hard enduro din lume, cu 4 zile lungi in munti, in care stai in sa timp de 6-8 ore pe zi. Anul trecut am luat startul avand destul de multa experienta. Iar acum cred ca este un mare avantaj sa iei startul sanatos si cu o conditie fizica foarte buna.”

Manuel Lettenbichler (Germania – loc 2 in 2018): „Poti fi foarte mandru daca reusesti sa termini pe podium aici, la Sibiu. Am fost pe podium de cateva ori in multe dintre evenimentele din sezoanele anterioare. Si am asteptat destul de mult timp sa fac ultimul pas spre varful podiumului. Castigarea Red Bull Romaniacs ar fi cea mai mare realizare pe care mi-o pot imagina. Voi da totul pentru a face acest lucru. Ma astept ca Wade Young sa fie foarte puternic. Graham a fost uimitor in cursele din trecut. Si va fi unul dintre concurentii greu de batut. Dar Red Bull Romaniacs este diferita de celelalte curse. Nu este vorba de a fi puternic pentru cateva ore, ci despre a fi puternic timp de 4 zile la rand. Sa navighezi fara greseli mari si avand putin noroc pe ici pe colo.”

Ce spun Jarvis si Many Gyenes

Graham Jarvis (Marea Britanie, 6 titluri la Red Bull Romaniacs, actualul lider WESS): „Red Bull Romaniacs a fost intotdeauna una dintre cursele mele preferate. Ai nevoie de rezistenta serioasa si cele 4 zile de off-road necesita multa implicare atat mentala, cat si fizica. Ma simt in forma, conducand pana acum in WESS, trebuie sa-mi mentin puterea pentru Muntii Carpati si sper ca vremea va fi buna.”

 

Red Bull Romaniacs: Un nou titlu pus la bataie in Carpati Graham-Jarvis-_foto-Mihai-Stetcu_RED-BULL-ROMANIACS_2018

Emanuel Gyenes (Romania – singurul rider care a terminat toate cele 15 editii desfasurate pana in prezent): „Este greu de crezut, dar acesta este cel de-al 16-lea Red Bull Romaniacs al meu. In fiecare an, ma bucur sa vad ca riderii din atatea tari vin in Romania. Poti sa simti cat de mult a evoluat aceasta cursa si cat de cunoscuta a devenit. Mi-am rupt humerusul drept in noiembrie anul trecut, chiar inainte de Raliul Dakar. Acum sunt ok, dar inca nu sunt in forma pentru clasa Gold. Am decis sa concurez la Silver si sa lupt din nou pentru podium. Si sper sa obtin cel de al 5-lea podium Red Bull Romaniacs.”

Red Bull Romaniacs: Un nou titlu pus la bataie in Carpati Mani-Gyenes_Foto-AttilaSzabo__Red-Bull-Romaniacs_2018
Enduro for Romania

Sa dam o mana de ajutor si la aceasta editie a Red Bull Romaniacs. Pentru al patrulea an consecutiv, la targul din cadrul proiectului caritabil „Enduro for Romania” (traseul de la Prolog, marti 30 iulie), vor fi stranse fonduri. Se va vinde echipament, dar si tricouri semnate de catre riderii pro. Plus o serie de suveniruri donate de catre concurenti, fani si prieteni.

LA CE VOR FI FOLOSITE FONDURILE STRANSE IN 2019? Pentru a imbunatati doua gradinite din zona Vaii Oltului. La  Cainenii Mici – spatiul de joaca din exterior trebuie sa fie refacut complet. De asemenea, zona de joca din interior necesita o renovare completa. Intentia noastra este sa oferim gradinitei jucarii care pot fi mutate in interior in timpul lunilor de iarna. Iar la Greblesti vom crea un loc de joaca. In plus vom achizitiona si instala un echipament de joaca pentru gradinita.

Programul raliului

Duminica, 28 iulie
10:00 – 22:00 Verificari administrative si tehnice la Hotel Ramada si riders paddock de la Stadionul Vointa
Luni, 29 iulie
10:00 – 22:00 Verificari administrative si tehnice la Hotel Ramada si riders paddock de la Stadionul Vointa
14:00 – Conferinta de presa si demo ride al concurentilor de la clasa Gold – Bulevadrul Coposu, traseul amenajat pentru Prolog

Marti, 30 iulie
08:00 – Clasa Bronze, Calificari pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu
10:45 – Clasa Silver, Calificari pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu
12:00 – Clasa Gold, Calificari pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu
12:45 – Clasa Iron, Calificari pt. Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu
17:00 – Finalele de la Prolog, Bd-ul Coposu, Sibiu

Miercuri, 31 iulie – Sambata, 3 august
Zilele 1-4 de off-road.
Sambata, 3 august
11.30 – Finisul raliului pe dealul Gusterita de langa Sibiu
21:45 – Busul pentru Party, party, party pleaca din statia aflata langa teatrul Radu Stanca, adresa: BD-ul Corneliu Coposu, nr. 2, Sibiu

22:00 – Festivitatea de premiere si petrecerea Red Bull Romaniacs – Versailles Events,
Adresa: DN 106 Sibiu, Cisnadiora

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.