Alfredo Gomez s-a impus in ziua secunda de off-road a Red Bull Romaniacs 2019. Cea care a fost cea mai lunga din raliu pentru clasa Gold. Un traseu de 151 de km, care s-a incheiat pe o culme de langa Orlat, in Marginimea Sibiului. Si care a inclus o secțiune noua numita „Brother of K2”.

Alfredo Gomez castiga ziua „K2” la Romaniacs Ospitatlitate-din-Marginimea-Sibiului-la-finisul-zilei-2-rider-Taddy-Blazusiak_foto-Predrag_Vuckovic

Alfredo Gomez a avut un ritm bun si a facut greseli minore. Astfel ca a reusit sa stabileasca timpul de referința al zilei, preluand si conducerea clasamentului general. Dupa ce a castigat prima zi de off-road, Graham Jarvis „Regele Carpaților” a pornit primul pe traseul zilei a doua. El a intampinat insa dificultați pe urcari din pricina ploii, facand trasele pentru toți ceilalți.

Alfredo Gomez castiga ziua „K2” la Romaniacs Graham-Jarvis-in-Brother-of-K2-RED-BULL-ROMANIACS_MIHAI-STETCU_01461

In cele din urma, pilotul britanic s-a clasat pe locul doi atat in cadrul acestei zile.  Pozitie pe care o ocupa si in clasamentul general al raliului. El este la 4 minute in spatele noului lider, Alfredo Gomez. Manuel Lettenbichler a incheiat cu al treilea timp ziua si ocupa aceeasi poziție la general.

Alfredo Gomez castiga ziua „K2” la Romaniacs Manuel-Lettenbichler-_Red-Bull-Romaniacs-2019_Attila-Szabo
Wade Young, marele ghinionist

Marele ghinionist al zilei este Wade Young, castigatorul din 2018. Desi acesta s-a accidentat la piciorul drept, in prima zi de off-road, a decis totusi sa ia startul. A intampinat probleme tehnice cu schimbatorul de viteze chiar de la inceput, a reusit sa remedieze. Insa in cele din urma a fost nevoit sa se retraga la jumatatea zilei din cauza accidentarii de miercuri.

Doi dintre concurenții romani de la clasa Silver, Mani Gyenes si Sergiu Grecu, au terminat in top 10, insa satmareanul nu a avut deloc o zi fasta. A facut o alegere gresita cand vine vorba de setarile motocicletei si s-a chinuit mult in prima parte a traseului. Ajuns la punctul de service a facut schimbarile necesare si a reusit sa nu mai piarda atat de mult timp in a doua parte a zilei. Gyenes pastreaza sanse la podium cu doua zile ramase din Red Bull Romaniacs 2019, cel mai dificil raliu hard enduro din lume.

Ce este K2?

Aproape de final, traseul a avut o secțiune nou introdusa in ruta Red Bull Romaniacs – ”Brother of K2”. De unde provine numele? Ei bine, pentru ca este o urcare care necesita abilitați speciale, se simte ca si cum ai urca pe K2 (al doilea varf ca inalțime de pe Terra – 8,611 m altitudine, Himalaia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.