Red Bull Romaniacs a ajuns la ediția cu numărul 17. Vertical Madness, cum este numită anul acesta întrecerea, va avea, conform tradiției, punctul central la Sibiu, și se va desfășura în perioada 27 -31 octombrie.

De precizat că dintre cele cinci etape programate în WESS – World Enduro Super Series 2020, competiția din România este singura care se va desfășura. Ocazie unică pentru profesioniști și amatori să simtă spiritul competiției la cel mai înalt nivel.

Este pentru prima dată din 2004 când raliul se desfășoară toamna. Doar prima ediție a fost organizată în acest anotimp, iar peisajul va fi unul nou chiar și pentru cei care participă în mod regulat la Red Bull Romaniacs.

Pregătirile, în toi

Pentru că pasiunea pentru hard enduro și dorința de a continua sunt mari, organizatorii sunt determinați să ducă această ediție la bun sfârșit, în pofida dificultăților din acest an. Din luna martie se lucrează pentru ca evenimentul să se poată desfășura. Iar lucrurile este clar că vor decurge atipic. Totuși, vorbim despre racing, iar țelul este să se ajungă la sosire. Căci Red Bull Romaniacs Vertical Madness 2020 va fi într-adevăr o ediție memorabilă din toate punctele de vedere.

Echipa Red Bull Romaniacs ajută concurenții cu pregătirea călătoriei către Sibiu și revenirea ulterioară în țara de origine. Deși mai sunt câteva săptămâni bune până la start, participanții au început deja să sosească în România. Dorind să folosească acest timp pentru antrenament și adaptarea cu toamna din Carpați. Primul rider sosit este William Slominski, un concurent din Statele Unite ale Americii, care se află la a patra participare.  Iar din rândul europenilor prima care a ajuns în România este Sandra Gomez. Madrilena își dorește să devină prima femeie care termină raliul pe traseul clasei Gold, cel mai dur din competiție.

Nume consacrate la start

Concurenți care deja au în palmares titluri sau podiumuri la clasa Gold se așteaptă să vadă o nouă față a raliului. Alfredo Gomez (Spania, locul 2 în 2019): ,,prietenii îmi tot spun cât de frumos este toamna în România. Și că este foarte diferit de peisajul de vară cu care suntem obișnuiți. Acum vom avea posibilitatea să experimentăm și îmi doresc să fie și zile în care să lăsăm gecile la service point.”

Pe lista de înscriși la Red Bull Romaniacs 2020 se află deja nume consacrate din hard-enduro: Manuel Lettenbichler (Germania, câștigător 2019), Graham Jarvis (Marea Britanie, Regele Carpaților – 7 titluri), Jonny Walker (Marea Britanie – două titluri), Wade Young (Africa de Sud, câștigător în 2018), dar și un număr impresionant de amatori care își urmează pasiunea indiferent de context.

Având în vedere că este prioritar să se aplice regulile impuse de Ministerul Sănătații, anul acesta nu vor mai exista puncte pentru spectatori, aici intrând inclusiv finișurile fiecărie zile de offroad și evident că a fost nevoie să se renunțe la spectaculosul prolog din centrul Sibiului. Fanii sunt încurajați să urmărească online Red Bull Romaniacs Vertical Madness 2020, o ediție care va fi într-adevăr memorabilă și care le va oferi spectacol în cel mai pur hard enduro spirit.

Program Red Bull Romanics 2020 – Vertical Madness

26 octombrie – Verificari administrative și tehnice

27 octombrie – Calificari

28 – 31 octombrie – cele 4 zile de off-road.

Credit foto: Predrag Vuckovic/Red Bull Content Pool

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here