Weekendul acesta s-a desfasurat la Sibiu ultima etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri 2018.

Cu Simone Tempestini si Sergiu Itu plecati sa concureze la WRC, echipajul format din Bogdan Marisca si Sebastian Itu a domitat competitia de la Sibiu, informeaza Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS).

Cei doi au incheiat pe prima pozitie in primele doua zile de concurs, iar duminica si-au conservat perfect fotoliul de lideri pana la finalul probelor speciale. Etapa de la Sibiu a fost decisiva pentru stabilirea podiumului 2018 dupa ce, la Iasi, Simone Tempestini si Sergiu Itu si-au adjudecat titlul de campioni ai sezonului.

Victoria nu l-a ajutat insa pe campionul national en-titre Marisca sa urce pe pozitia secunda in clasamentul general FIA, astfel ca va fi premiat pentru locul 3 la finalul celor 7 etape. Marisca au strans 169 de puncte in actuala stagiune, astfel ca a incheiat pe 3.

Pozitia secunda de la Sibiu a fost ocupata de chipajul format din Valentin Porcisteanu si Dan Dobre, care si-au asigurat astfel si titlul de vicecampioni ai sezonului 2018 datorita celor 178 de puncte.

Dan Girtofan si Tudor Marza au completat podiumul de la Sibiu, dar l-au ratat pe cel de final de sezon. Dupa ce anul trecut au fost vicecampioni nationali, acestia au incheiat acest campionat pe 4, cu 148 de puncte.

Bogdan Marisca a castigat ultima etapa din Campionatul National de Raliuri podium

Adrian Teslovan si Vajk Imre Cseh au fost primii la Sibiu la categoria 2 Roti Motrice FWD, insa nu a fost indeajuns pentru a se mai apropia de Raul Badiu si Gabriel Lazar, campioni din punct de vedere matematic inca de la Iasi.

Mihnea Muresan si Ervin sipos si-au asigurat titlul de campioni in Cupa Dacia gratie succesului de la Sibiu in dauna echipajului Andrei Mitre/Horatiu Baltador.

La Cupa Suzuki, Raul Badiu si Gabriel Lazar au castigat si in aceasta ultima runda, bifand a saptea victorie din tot atatea posibile in 2018.

Manu Mihalache si Janos Soos au reusit o noua victorie la Sibiu la Clasa 3, succes care le asigura titlul de campioni. Principalii contracandidati in lupta pentru trofeu, Cristian Dolofan si Mihai Sandu au fost pe 3, astfel ca diferenta dintre cele doua echipaje dupa 7 etape este de 11 puncte.

Csongor Szabo si Rares Fetean sunt noii campioni ai Clasei 7 dupa succesul din ultima runda, unde i-au devansat pe Alexandru Gheorghe si Ciprian Solomon. Podiumul final al sezonului este completat de Andrei Coreanu si Iulian Nicolaescu.

La Clasa 9, Norbert Maior si Ovidiu Costea au obtinut victoria la Sibiu, insa totul era decis inca de la Iasi, unde titlul a ajuns la Raul Badiu si Gabriel Lazar.

Sursa foto: rallyphoto.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.