Raliul Moldovei Bacău este singura etapă românească din calendarul FIA European Rally Trophy. Federația Internațională de Automobilism a anunțat datele oficiale pentru sezonul 2021 al campionatului European Rally Trophy – Balkan Rally Trophy.

Decizia FIA

În dată de 16 decembrie 2020, la Geneva, s-a reunit consiliul mondial anual FIA pentru cea de-a patra oară și, totodată, ultima oară în acest an. În urma acestei reuniuni au fost luate o serie de decizii și au fost stabilite calendarele competiționale pentru diferite ramuri sportive cu motor.

Printre acestea se numără și calendarul European Rally Trophy – Balkan Rally Trophy, în care România va fi prezența cu Raliul Moldovei Bacău. Dacă în anul 2020 competiția a sărbătorit 10 ani de existența într-un context total diferit pentru toată lumea, anul viitor Adrian Răspopa reușește să mențină România pe harta internațională a raliurilor.

“Mă bucur foarte mult că Raliul Moldovei Bacău va fi parte a campionatului ERT în 2021. Eforturile noastre și seriozitatea demonstrată de-a lungul anilor au fost răsplătite. Și sunt foarte mândru pentru faptul că etapă noastră va reprezenta România într-o competiție internațională”, a precizat Răspopa.

Pentru a continua: ”Trebuie să mulțumesc pentru sprijinul necondiționat acordat de Consiliul Județean Bacău. Ca și companiei Dedeman, care ne-a sprijinit pe parcursul acestor ani. Împreună am reușit să creăm cel mai mare și important eveniment din județul Bacău. De asemenea, ne bucurăm și de o colaborare foarte bună cu Federatia Română de Automobilism Sportiv. Care ne-a sprijinit întotdeauna și cu care am avut o relație profesională excelență”.

Pregătirile au demarat

Pregătirile deja au început încă din acest an, din momentul în care s-a încheiat ediția aniversară a Raliului Moldovei Bacău. Iar din momentul startului anului viitor se vor intensifica.

Etapa va trebui să aibă 140 km de probe speciale și, spune Răspopa, ”sper că împreună cu FRAS să avem poate un coeficient al raliului de 1.2. Sunt multe detalii care trebuie puse la punct. Însă așa cum am demonstrat și în acest an, sub auspicii nu tocmai favorabile, suntem capabili să organizăm o etapă de nivel internațional. În final vreau să urez tuturor celor implicați în lumea motorsportului și nu numai Sărbători Fericite! și să ne vedem cu bine la anul”, a încheiat Adrian RASPOPA, președintele ACS Rally Spirit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.