Raliul Iasului, a patra etapa din Campionatul National de Raliuri Betano, se disputa la finele acestei saptamani. Este a doua competitie a sezonului pe macadam si va aduna la start un total de 58 de echipaje.

Campion de 4 ori in ultimii 5 ani, Simone Tempestini isi poate asigura din nou titlul, matematic, la Iasi. Aceasta daca se va impune pentru a patra oara in competitia din capitala istorica a Moldovei.

Tempestini la un pas de titlu

Declarat in mai multe randuri cel mai spectaculos raliu al campionatului, Raliul Iasului poate decide titlul in acest an. Daca Tempestini se va impune la fel de clar ca in primele runde, iar locul secund din clasamentul general, Dan Girtofan va avea o evolutie modesta, atunci pilotul de la Napoca Rally Academy este campion. In caz contrar, Tempestini ar mai avea nevoie doar de 14 puncte in urmatoarea runda, la raliul de casa de la Cluj. Girtofan a ratat o singura data podiumul in ultimii doi ani.

Sase modele R5 se vor duela pe cele 6 probe speciale de la Iasi. Pe langa Tempestini si Girtofan, alti doi vor concura pe Skoda Fabia. Este vorba despre Adrian Raspopa si Zoltan Juhos. Catalin Grigoriu si Bogdan Marisca vor avea fiecare cate un Ford Fiesta R5.

Vicecampionul national absolut en-titre Vali Porcisteanu va fi si el prezent la Iasi, pe un Mitsubishi Lancer Evo 9. El vrea sa razbune ghinionul de la Sibiu, acolo unde a ratat podiumul cu numai o proba inainte de final. De asemenea, pe lista se afla si marea surpriza a sezonului, Norbert Maior, locul 3 in topul general, care va pilota un Peugeot 208 R2.

Lista de inscrieri: LISTA-INSCRIERI-1.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.