Racing League Romania powered by BMW a programat etapa a opta din totalul de zece. Intrecerea a avut loc pe Circuit Park Zandvoort. Traseu ce ar fi trebuit sa gazduiasca in aceeasi zi Marele Premiu de Formula 1 al Olandei, dupa o pauza de 35 de ani.

Cei mai buni sim raceri autohtoni au oferit un spectacol de zile mari, intr-o minivacanta de 1 mai plina de curse. Veniti dupa maratonul de gaming in care au alternat la comenzile unor modele de strada (Seria 1 M Coupé), de turisme (uzualele M3 E30 DTM) si, in fine, in cockpitul monoposturilor de Formula 2, protagonistii RLR au avut parte de un scenariu inedit in etapa de campionat de la Zandvoort.

Dubla miza pentru Bechir

Absentele medicale ale lui Cristian Berindea si Victor Nicolae deschideau larg poarta pentru o operatiune de succes a lui Andrei Bechir. Acesta putea sa impuste doi iepuri dintr-un foc. Mai intai sa securizeze matematic titlul la echipe. Dar si, pe de alta parte, sa recupereze mare parte din deficitul de puncte ce-l separa de Berindea.

Primul pas a fost continuarea seriei Apex Hunters Red in calificari. Sarcina de care Bechir s-a achitat cu destula usurinta. Ecartul dintre poleman si Bogdan Moldovan (WCR Academy) a fost de 0.445.

Cursa 1

Mihai Dragan a fost cel mai rapid dintre cei 30 de precalificati si s-a plasat apoi pe pozitia a treia a grilei primei manse. Insa, dupa doar cateva viraje, a iesit din lupta pentru puncte. De asta au profitat componentii West Competition Racing. Alex Cascatau a transat favorabil disputa cu Radu Dumitrescu pentru a treia treapta a podiumului.

In frunte, Bechir s-a desprins de Moldovan si a avut o singura tresarire la o franare intarziata in virajul Tarzan. Dar a revenit in timp util si nu a pierdut prima pozitie. In urma primilor patru, Cristian Moisescu a avut nervii tari intr-un pluton secund ce i-a mai numarat pe Cezar Toader, Bogdan Mutu, Victor Taras si Mihai Neg.

Esentialul loc 10, ce garanta pole-ul pe grila inversata a mansei secunde, a fost disputat de Mihnea Hiru, Tudor Mihai si Robert Prepelita. Cel dintai a avut castig de cauza la mare lupta.

Cursa 2

Prima linie a purtat culorile Cramei Histria. Insa Bogdan Mutu a demarat senzational de pe pozitia a patra a grilei si s-a insinuat printre Neg si Hiru, preluand conducerea in doar cateva secunde. Nimeni si nimic nu i-a stat in cale lui Mutu in drum spre cea de-a doua victorie consecutiva intr-o mansa cu grila inversata.

Scenariul succesului din Belgia a fost tras la indigo in Olanda. Un ritm sustinut, pe care urmaritorii nu l-au putut replica. Cu rezerve, Mutu a fortat in penultima bucla, acontandu-si astfel si punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur al cursei.

In urma acestuia a fost spectacolul de inalta clasa: o batalie prelunga in care doar cateva secunde au cuprins locurile 2-10 timp de jumatate de ora. Revelatia etapei a fost Mihnea Hiru, care a tinut cu dintii de locul secund pana la final, in pofida insistentelor adversarilor uzuali din campionat. Victor Taras a completat podiumul, insa va fi investigat pentru manevra de depasire asupra lui Radu Dumitrescu.

Titlu pentru Apex Hunters Red

Andrei Bechir a trecut linia de sosire pe pozitia a cincea. Punctele stranse la Zandvoort au asigurat baremul matematic necesar pentru ca echipa Apex Hunters Red sa devina campioana. Berindea si Bechir au obtinut toate cele 8 pole-uri din sezonul actual si totalizeaza deja 10 victorii din 15 starturi.

Totodata, Bechir s-a apropiat amenintator de Cristian Berindea. Intre cei doi mai sunt doar 17 puncte inaintea ultimelor doua etape ale stagiunii, Kyalami si Brands Hatch. A noua intalnire cu Racing League Romania powered by BMW va avea loc duminica 10 mai, iar precalificarile sunt deschise pana duminica la ora 16:00.

Victoriile de la Zandvoort vor fi rasplatite de catre PC Coolers, Motul si Crama Histria- parteneri ai Racing League Romania powered by BMW. Câstigatorii de mansa vor primi un scaun de gaming Playseat Challenge, respectiv o carcasa PC AQIRYS. Motul va oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising invingatorilor de curse, iar Crama Histria va recompensa ocupantii podiumurilor din fiecare mansa cu gusturile alese ale vinurilor dobrogene.

Clasamente Racing League Romania powered by BMW

Clasament Piloti (provizoriu)

Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 239p
Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 222p
Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 174p
Alex Cascatau (West Competition Racing) – 159p
Cristian Moisescu – 153p
Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 146p
Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 120p
Victor Taras (Lunar RO Racing) – 114p
Bogdan Mutu – 111p
Robert Prepelita – 93p

Clasament echipe

Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 461p
West Competition Racing (Cascatau-Dumitrescu) – 305p
East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 180p
Lunar RO Racing (Taras-Hellmann) – 156p
WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 134p

Reluarea etapei a opta, de pe Circuit Park Zandvoort, poate fi revazuta aici:

Foto: Claudiu Morar (The Car Guys)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.