Alexandru Botos, campionul categoriei R5 in sezonul inaugural al Romanian Rally League, a triumfat in toate mansele de rallycross de la Race of Champions by MINI. El i-a devansat pe Radu Dumitrescu si Octavian Bostan intr-un eveniment urmarit de peste 8.000 de pasionati.

Race of Champions, o premiera pentru sim racerii romani

Sim racerii de circuit au incheiat o campanie de 10 etape saptamanale la comenzile legendarului model BMW M3 E30 DTM. In acelasi timp, iubitorii raliurilor virtuale au completat un maraton cu opt evenimente de cate trei zile. Multi dintre protagonisti au ales sa concureze in ambele serii. Iar infratirea comunitatilor a dus la initiativa acestei curse a campionilor.

Race of Champions exista in realitate inca din 1988. Mari campioni ai raliurilor au dominat acest show in primii 15 ani. Vorbim despre Juka Kankkunen, Stig Blomqvist, Didier Auriol, Francois Delecour sau Colin McRae. Apoi s-a renuntat la traseul exclusiv de macadam din Gran Canaria. Iar RoC a devenit un spectacol gazduit de trasee asfaltate de pe stadioane, intalnirea numelor mari de pe circuite si de pe probele speciale disputandu-se in fata unui public numeros.

Sébastian Loeb, Mattias Ekström, Sebastian Vettel, Sébastien Ogier sau David Coulthard au aratat echilibrul dintre discipline in acest format. Iar aceasta a fost sursa de inspiratie pentru conceptul virtual Race of Champions by MINI. La bordul modelelor MINI Cooper SX1 de 600 cai-putere, protagonistii celor mai puternice serii de sim racing din Romania si-au disputat suprematia pe traseele din FIA World Rallycross.

Semifinale

Seara a inceput cu semifinala Racing League Romania la Hell (Norvegia). In care s-au aliniat campionul Cristian Berindea, vicecampionul Andrei Bechir, Radu Dumitrescu, Alex Cascatau si Andrei Mortila. Bechir s-a dovedit cel mai adaptabil, insa Cascatau l-a presat pana la final. Astfel ca incheiat mansa la mai putin de o secunda in urma liderului. Totusi, programul paralel al acestuia in Virtual Belcar Series l-a promovat in finala pe coechipierul sau din RLR, Radu Dumitrescu.

Semifinala Romanian Rally League a avut loc tot pe traseul norvegian. Alexandru Botos a fost urmarit de-a lungul cursei de catre Jancsi Soos, care nu a slabit ritmul. Departajarea intre pilotii clasati pe pozitia a treia in aceste manse i-a fost favorabila lui Octavian Bostan. Acesta a devenit astfel al cincilea finalist, in detrimentul lui Cristian Berindea.

Finala

Prima cursa de sase tururi a avut loc la Silverstone. Acolo unde Alexandru Botos s-a desprins de rivali si a castigat cu un avans de doua secunde in fata lui Andrei Bechir. Jancsi Soos s-a clasat al treilea. In fata lui Dumitrescu si Bostan, care s-au luptat roata la roata pana in ultimul moment.

A urmat surpriza vremii potrivnice pe Circuit de Barcelona-Catalunya. Insa asta nu l-a impiedicat pe Botos sa triumfe din nou. Dumitrescu a respins un atac al lui Bechir in ultima bucla si astfel s-au stabilit pozitiile pe podium intr-o mansa marcata de pana suferita de Jancsi Soos.

Mult mai greu i-a fost lui Alexandru Botos sa se impuna si pe Yas Marina. Acolo unde a revenit de pe ultimul loc si i-a depasit rand pe rand pe Bostan, Dumitrescu si Bechir. Soos a trecut primul linia de sosire, insa o penalizare de cinci secunde l-a aruncat pe pozitia a treia.

Astfel, Alexandru Botos a reusit „careul” in Race of Champions by MINI, fiind neinvins pe tot parcursul serii. Si a devenit primul Campion al Campionilor din sim racing-ul romanesc. Radu Dumitrescu a incheiat finala pe pozitia secunda cu 69 de puncte, iar Octavian Bostan a totalizat 66 de puncte pentru a completa podiumul intrecerii de rallycross.

Echipele de organizare ale ambelor campionate au sarbatorit astfel succesele din aceasta primavara si deja au demarat pregatirile pentru sezoanele urmatoare ale celor doua competitii, ce vor incepe in decurs de cateva saptamani.

Competitia a fost transmisa in direct pe pagina de Facebook MINI Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here