Racing League Romania powered by BMW i-a avut drept castigatori pe Berindea si Bechir la Kyalami. Cei doi vor lupta cu titlul pe masa in finala.

Al doilea cel mai mare numar de piloti din acest sezon a incercat sa se precalifice pentru cursa. Nu mai putin de 135 de piloti au rulat in timpul saptamanii pe circuitul sud-african.

Dupa castigarea titlului la echipe, Apex Hunters Red a reluat asaltul asupra campionatului prin Cristian Berindea si Andrei Bechir.  Iar duelurile din pluton au fost mai incinse ca niciodata, inaintea marii finale de duminica.

Drama a fost din nou cuvantul-cheie in penultima etapa din Racing League Romania powered by BMW. Si aceasta chiar daca o privire sumara pe rezultate poate conferi alta imagine. Berindea si-a adjudecat al saselea pole-position din stagiunea curenta, convertit ulterior intr-o victorie facila. In timp ce coechipierul sau, Andrei Bechir, a replicat in a doua mansa, dupa o cursa fantastica de urmarire.

Cursa 1

Povestea primului sprint de 30 de minute a fost impartita in trei grupuri. Componentii Apex Hunters Red s-au desprins in fata, urmati de un trio compact format din Cascatau, Dumitrescu si Moldovan. Duelul pentru podium a fost calculat de-a lungul intregii manse.

Cascatau a avut un start lent de pe pozitia a cincea, in timp ce coechipierul sau de la West Competition Racing, Radu Dumitrescu, sprinta de pe locul al 15-lea pana pe pozitiile fruntase inaintea primului viraj. Cascatau a revenit insa sistematic, trecand de Cezar Toader. A facut acelasi lucru cu Bogdan Moldovan si in cele din urma de Dumitrescu. Pentru a-si adjudeca, la final, un nou podium in acest sezon.

Eugen Dudasu a impresionat la a doua aparitie pe serverul principal al Racing League Romania. El a terminat al saselea, urmat de Bogdan Duma, ferit de incidente si rapid la prima prezenta in main event. Locurile al optulea, al noualea si al zecelea au fost ocupate de Cezar Toader, Andrei Mortila, respectiv Andrei Duminica.

Cursa 2

Startul a fost momentul crucial al intrecerii, cu grila inversata pentru primii 10 piloti. Bogdan Moldovan a declansat un carambol de proportii, care avea sa incheie cursa lui Alex Cascatau. In plus, a provocat daune semnificative pentru masinile lui Bechir, Duminica si nu numai.

In fata evadau nou-venitii Cezar Toader si Eugen Dudasu, urmati de experimentatul Radu Dumitrescu. Trecut la sefia cursei, Dumitrescu a fost apoi vanat si depasit chiar in ultimul tur de catre componentii Apex Hunters Red. In ciuda balastului suplimentar, Bechir si-a adjudecat victoria, urmat de Berindea si Dumitrescu.

Premii consistente

Victoriile de la Kyalami vor fi rasplatite de catre PC Coolers, Motul si Crama Histria – parteneri ai Racing League Romania powered by BMW. Castigatorii de mansa vor primi un scaun de gaming Playseat Challenge, respectiv o carcasa PC Aqirys. Motul va oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising invingatorilor de curse. In timp ce Crama Histria va recompensa ocupantii podiumurilor din fiecare mansa cu gusturile alese ale vinurilor dobrogene.

Marea finala din sezonul al cincilea al Racing League Romania powered by BMW va avea loc la 17 mai. Intrecerea se va disputa pe traseul britanic de la Brands Hatch si va fi difuzata in direct pe pagina de Facebook BMW Romania de la 20.25.

Reluarea etapei a noua, de pe Kyalami Grand Prix Circuit, poate fi revazuta aici.

Clasamente Racing League Romania powered by BMW

Clasament Piloti (provizoriu)

Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 280p
Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 259p
Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 176p
Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 174p
Alex Cascatau (West Competition Racing) – 164p
Cristian Moisescu – 156p
Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 120p
Bogdan Mutu – 103p
Victor Taras (Lunar RO Racing) – 100p
Robert Prepelita – 92p

Clasament echipe (provizoriu)

Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 507p
West Competition Racing (Cascatau-Dumitrescu) – 323p
East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 180p
Lunar RO Racing (Taras-Hellmann) – 142p
WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 136p

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.