Racing League Romania si-a decis laureatii. Al cincilea sezon Racing League Romania powered by BMW s-a incheiat odata cu disputarea finalei de la Brands Hatch.

Actiunea din campionat a totalizat aproape 250 de mii de vizualizari de-a lungul celor 10 etape. Pentru a doua oara in istoria RLR, un pilot reuseste „dubla”, Cristian Berindea venind astfel alaturi de Victor Nicolae in fruntea ierarhiei all-time.. Finala poate fi vazuta in reluare marti, 19 mai, pe Telekom Sport 3, de la ora 17:00.

Intr-o demonstratie de forta in materie de sportivitate si racing spectaculos, ultima etapa din Racing League Romania powered by BMW a reprezentat un demn ultim tribut adus legendarului BMW M3 E30 DTM dupa 10 weekend-uri de curse virtuale. Cel mai mare campionat de sim racing din Romania si-a incoronat un campion ce a avut de infruntat opozitia a mai bine de 280 de piloti inscrisi in acest sezon.

Cursa 1

Dupa o absenta de doua etape, consacrarea pozitiei a treia la final de sezon l-a motivat pe Victor Nicolae sa revina pentru finala. Cu toate acestea, ritmul s-a dovedit foarte bun chiar si dupa pauza. Astfel ca pilotul East Friendly Racing a reusit sa invinga in prima mansa. Un succes care a spart astfel monopolul Apex Hunters Red.

In urma sa a terminat Cristian Berindea, care o buna parte din cursa s-a duelat cu coechipierul Andrei Bechir. Pretendentul la titlu n-a putut converti pole position-ul intr-o victorie, Nicolae afisand un ritm superior in cursa. O greseala pe final de cursa i-a naruit sansele la titlu, dar si la un podium in prima mansa.

Cursa 2

Lider preliminar al mansei cu grila inversata, Akos Szabo i-a predat stafeta lui Alex Cascatau dupa cateva tururi. La randul sau, pilotul West Competition Racing s-a mentinut in frunte pana la duelul cu Andrei Bechir. Cel care, in cele din urma, a si bifat victoria in ultima cursa din acest sezon.

Bechir a ajuns la 7 succese stagionale, devansandu-l la acest capitol pe Berindea (6). Noul campion l-a secondat pe acest ultim podium la Brands Hatch. Al treilea a fost Victor Taras, care a profitat de o greseala in penultimul tur a lui Cascatau. Si astfel si-a adjudecat primul podium in Racing League Romania.

Premii si gala de premiere pentru invingatori

Victoriile de la Brands Hatch vor fi rasplatite de catre PC Coolers, Motul si Crama Histria – parteneri ai Racing League Romania powered by BMW. Castigatorii de mansa vor primi un scaun de gaming Playseat Challenge, respectiv o carcasa PC Aqirys. Motul va oferi vouchere pentru schimburi de ulei sau obiecte de merchandising invingatorilor de curse, iar Crama Histria va recompensa ocupantii podiumurilor din fiecare mansa cu gusturile alese ale vinurilor dobrogene.

La final de sezon, BMW Romania va premia primii trei piloti din clasament precum si echipa castigatoare in cadrul galei de premiere a campionatului. Data si locatia se vor stabili odata ce masurile de preventie ale autoritatilor pot fi respectate.

Clasamente Racing League Romania

Clasament Piloti (provizoriu)

Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 296p
Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 270p
Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 199p
Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 193p
Alex Cascatau (West Competition Racing) – 170p
Cristian Moisescu – 156p
Victor Taras (Lunar RO Racing) – 128p
Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 120p
Bogdan Mutu – 113p
Robert Prepelita – 92p

Clasament echipe (provizoriu)

Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 611p
West Competition Racing (Cascatau-Dumitrescu) – 394p
East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 205p
Lunar RO Racing (Taras-Hellmann) – 170p
WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 143p

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.